I to je moguće: Leskovčanin od firme dobio stan na poklon

CC0 / piksabej / Stan
Stan - Sputnik Srbija
Pratite nas
U vreme pandemije virusa korona lepa vest dolazi iz Leskovca – jedan radnik na dan svog rođendana dobio je stan od svog poslodavaca. Iako je ključeve stana dobio baš na rođendan, reč je zapravo o poklonu za 20 godina predanog rada u jednoj leskovačkoj privatnoj firmi.

Srećni radnik je Ivan Jovanović iz sela Vinarce kod Leskovca zaposlen u preduzeću „Metla komerc”.

„Verujte, ja još mislim da sanjam. Bio sam toliko zatečen i u takvom šoku da sam za za trenutak zanemeo“, rekao je za Jugmediu četrdesetrogodišnjak govoreći o gestu koji u ovo vreme može da se podvede pod rubriku – verovali ili ne.

Kako je naveo, dvojica vlasnika firme su ga na rođendan „obmanula”.

„Pošto mi je bio rođendan, očekivao sam da se neko toga seti u firmi, da mi čestita ili da mi kupi, kao ranije, neki sitan poklončić, a ja zauzvrat da častim, kao svake godine. Međutim, ništa od toga. Bilo mi je čudno. Jednog momenta me zovu vlasnici telefonom, čestitaju rođendan i kažu mi da je red da častim. Pristanem, naravno. Rekli su mi da pre toga treba da svratimo do jedne zgrade u kojoj se nešto renovinira“, naveo je Jovanović i dodao da su ga tada uveli u jedan stan čije je renoviranje upravo bilo završeno.

„I onda me vlasnici pitaju da li mi se sviđa stan, kakav je i slično. Ja gledam, vidim ima dnevna i spavaća soba, kuhinja i kupatilo, skockano, sve novo, lep pogled, pa kažem da je – prelepo“, dodaje on.

Potom je usledila rečenica: „To je tvoj stan, srećno!“.

„Gledam ih, pa mislim da se šale sa mnom. Kako moj stan, zašto moj stan, pitam u neverici?“. 

Automobili na poklon zaposlenima kineske kompanije - Sputnik Srbija
Kompanija svakom od 4.000 zaposlenih poklonila automobil /video/

Onda mu je objašnjeno da je upravo taj stan firma spemala da mu pokloni nešto ranije, 4. novembra, kada se navršilo 20 godina njegovog neprekidnog rada u „Metla komercu“, ali da su radovi malo zakasnili, pa su odlučili da mu ključevi uruče na dan rođendana.

„Mislim da bi objašnjenje za ovaj neverovatan čin bilo to što sam za ovih 20 godina, verovatno, ispunio njihova očekivanja. Radio sam na raznim poslovima, a sada sam u logistici. Celog sebe dajem svom poslu, a ta firma postala je moj drugi dom“, objašnjava Leskovčanin.

Ivan, inače, živi u Vinarcu sa suprugom i dvoje dece, sinom od 18 i kćerkom od 10 godina.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala