Dončić: Mislim da mogu da budem MVP, ali... /video/

© AP Photo / Marcio Jose SanchezLebron Džejms i Luka Dončić
Lebron Džejms i Luka Dončić  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Luka Dončić, košarkaš Dalas Maveriksa, spada među glavne kandidate da na kraju sezone 2020/2021 ponese nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Slovenački košarkaš u trećoj godini u najjačoj ligi na svetu spada među deset najboljih i mnogi mu predviđaju MVP sezonu.

Luka je i prošle takmičarske godine bio među kandidatima, a kladionice mu ove daju najveće šanse.

Dvadesetjednogodišnji košarkaš pričao je za ESPN o očekivanjima.

„Mislim da mogu da budem MVP, ali to mi nije prvi cilj. Lepo je videti, ali cilj mi je oduvek da osvojim titulu. To je razmišljanje kompletnog tima i nadam se da ćemo jednog dana slaviti“, rekao je Dončić u intervjuu sa Rejčel Nikols.

Dončić je pre tri godine na velika vrata ušao u NBA, ali ponovo je bilo skeptičnih povodom njegove igre u Americi. Prvom utakmicom ih je demantovao, a danas je među najboljima u ligi.

Od kada je kročio u ligu proglašen je za omiljenog među navijačima što svake godine pokazuju glasovi za Ol-star utakmice. Prošle sezone Luka je dobio oko 6.100.000 glasova, dok je Lebron imao 100.000 više.

To dovoljno govori o popularnosti reprezentativca Slovenije, a NBA liga je nagradila navijače na Božić utakmicom između Lejkersa i Dalasa.

„Veoma sam uzbuđen, igramo protiv šampiona, viće zabavna utakmica, mnogo ljudi će nas gledati i nadam se da će biti sjajan meč“, kazao je Dončić.

„Sećam se kompletne utakmice, bila je veoma posebna. Nešto čega ću se sećati dugo vremena. Sada je potpuno drugačije situacija, i dalje je posebno, ali drugačije“, dodao je Luka na pitanje da li se seća prvog meča protiv Lebrona.

Dončić je kao tinejdžer ušao u profesionalne vode, sa Real Madridom i reprezentacijom je osvojio mnoge titule, te kaže da je navikao na pritisak.

„Pritisak postoji oduvek, od kada sam bio dete. Verovatno sam naučio tokom godina, iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening“.

U petak 25. decembra na programu je NBA specijal za Božić. Sve kreće u 18 časova po centralnoevropskom vremenu kada se sastaju Majami i Nju Orleans.

Potom sledi duel Baksa i Voriorsa (20.30), od 23.00 igraju Seltiksi i Netsi), utakmica između Lejkersa i Maveriksa je u (02.00), dok program zatvaraju Denver i Klipersi u 04.30.

„Kada biste samo videli kakva dodavanja Jokić pokušava na treningu“ /video/

Nikola Jokić ima jedan novi zadatak /video/

Haos u Hjustonu sprečio debi srpskog jednoroga

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala