Burno u Grčkoj: Olimpijakos i PAOK kao Zvezda i Partizan

© Foto : Intime Sports / MATTHAIOS YORGOSDetalj sa utakmice Olimpijakosa
Detalj sa utakmice Olimpijakosa - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Grčkoj, kao i u Srbiji, gotovo svakodnevno vlada netrpeljivost između večitih rivala.

Ono što su u našoj zemlji Crvena zvezda i Partizan, u Grčkoj predstavljaju Olimpijakos i PAOK.

Neretko smo bili svedoci ratova saopštenjima u Srbiji, što na fudbalskoj, što na košarkaškoj sceni, a ništa drugačije nije ni u Grčkoj.

Novi rat doneli su nam fudbalske sekcije crno-belih iz Soluna i crveno-belih iz Pireja.

Situacija u grčkom fudbalu se zakuvala pre nešto više od nedelju dana, kada je Kostas Karapapas, jedan od potpredsednika Olimpijakosa, izneo teške optužbe.

​On je izjavio da je utakmica između PAOK-a i Arisa nameštena, odnosno da su golmanu Arisa i dvojici igrača ponuđene pare, ali i upućene pretnje.

Karapapas je napao i potpredsednika PAOK-a Makisa Gagacisa, koji je nedugo zatim reagovao rekavši da će protiv Karapapasa biti podneta tužba zbog klevete i radnji koje, kako je naveo, nisu u skladu sa zakonom.

Olimpijakosu to nije bio prvi put da se suočava sa optužbama, pošto im je u jednom trenutku pretilo izbacivanje iz elitnog ranga zbog navodnog nameštanja utakmica.

Nedugo zatim, kako to obično biva, stigao je novi napad (ili odbrana?) tima iz Pireja.

Olimpijakos je optužio PAOK i Gagacisa da pokušava da zamaskira istinu i dezorijentiše javno mnjenje, odnosno da u odgovoru nije rekao ništa čime bi reagovao na optužbe za podmićivanje.

​​U saopštenju je navedeno da Olimpijakos traži da „ljudi kojima su ruke čiste kazne krivce i izbace ih iz grčkog fudbala“.

Usledio je novi napad kluba iz Pireja, koji je iz novog ugla „pecnuo“ ljutog rivala, ovog puta zbog sukob interesa, odnosno povezanosti u vlasništvu ekipa PAOK-a i Ksantija.

Za udeo u oba kluba optužen je predsednik PAOK-a Ivan Savidis, pošto je pronađena papirologija koja ga putem jedne kiparske kompanije povezuje i sa Ksantijem.

„Prekardašili ste svaku meru sa vređanjem i lažima kojima pokušavate da obmanete ceo svet“, naveo je Olimpijakos u saopštenju i pozvao PAOK da, ukoliko ima ikakve dokaze protiv crveno-belih, iste predoči javnom tužiocu i Sudu.

Olimpijakos je podsetio da je Savidis vređanjem sudija i pretnjama prekinuo jednu utakmicu, te ga ponovo optužio za nameštane meča protiv Arisa.

To je navelo čelnike PAOK-a da oštro odgovore, navevši „da će objasniti zašto javnost Olimpijakosovu aroganciju smatara najogavnijom stvari koja se ikada desila“.

Fudbalska lopta - Sputnik Srbija
Nova bruka za srpski fudbal – igrači protestom traže svoje plate

Sa obe strane su tokom decembra stigle optužbe zbog navodnog učešća čelnika i jedne i druge ekipe u kriminalnim radnjama.

PAOK je na kraju optužio Olimpijakos da koristi „svoju medijsku flotu“ kako bi „raširio svoje laži“, te i da pravne ustanove „ima u šaci“.

Ovo nije ni prvi, ali ni poslednji rat Olimpijakosa i PAOK-a, ali je jedan od ozbiljnijih.

Reklo bi se da to što PAOK i Partizan, odnosno Olimpijakos i Zvezdu, povezuju „bratski navijači“ nije jedina stvar koja im je zajednička.

Turci pišu: Ljajić se opija, a za sve su krivi jedna žena i saigrač iz reprezentacije

Mihajlović: Ne mogu da tražim više, ostao sam živ

Partizanu je desni bek misaona imenica, legendarni Milivoje za Sputnjik otkrio rešenje

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala