Bećković, dr Karajlić i Lečić znaju šta će raditi 31. decembra u ponoć: Aplauz!

© REUTERS / MARKO DJURICAMedicinski radnici u Kliničko-bolničkom centru Zemun u Beogradu
Medicinski radnici u Kliničko-bolničkom centru Zemun u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ideji koju je Sputnjik lansirao za odavanje priznanja aplauzom u novogodišnjoj noći najvećim herojima godine, zdravstvenim radnicima, pridružili su se i akademik Matija Bećković, glumac Branislav Lečić i roker i pisac dr Nele Karajlić.

Zdravstveni radnici u Srbiji koji se skoro deset meseci uz velika odricanja i žrtve bore protiv korona virusa zaslužili su da im kad ponoć otkuca Novu godinu, opet, kao na početku pandemije, odamo priznanje aplauzom, posebno u trenutku kad je broj pacijenata u bolnicama veći nego ikad.

Bećković nije ni odlazio sa balkona

„Ja nisam ni odlazio s balkona od prošlog puta, tako da samo čekam znak kad da aplaudiram“, kaže u svom maniru pesnik i akademik Matija Bećković podržavajući tu inicijativu.

Stručnjak za nadrealizam, popularni dr Nele Karajlić, kaže da je trenutno izolovan na selu i da ga verovatno nijedan lekar neće čuti, ali svakako će se odazvati našem pozivu jer su zdravstveni radnici i za njega najveći heroji 2020. godine.

Solidarnost potrebna našem društvu

„Ja sam čovek koji slepo sluša zahteve trenera, ja sam kolektivni igrač. Kad meni trener kaže 'trčiš samo levom stranom', ja nikad ne pređem na desnu. Tako ću i ovom slučaju. Ovo je situacija u kojoj ja ne treba ni da imam stav. Samo treba da se ponašam onako kao što kaže trener, a sad da li je trener u pravu ili nije, to će reći krajnji rezultat utakmice. Kada bi svi razmišljali na ovaj način plasirali bismo se na Svetsko prvenstvo“, uverava nas u svom maniru dr Karajlić.

Glumac Branislav Lečić sigurno se priključuje našoj inicijativi, jer je sama akcija solidarna, a solidarnost i osećajnost za tuđe napore nam je neophodna, kao i obaveza da se međusobno razumemo i podržavamo.

„Na prvom mestu nam je u društvu potrebna solidarnost. To je ono što najviše fali našem društvu. Neću da ga upoređujem sa drugima, ali ovde je to izuzetno važno i neophodno posle svega što smo prošli. Prema tome, ova kriza u kojoj smo se zatekli je dobar primer da je pokažemo, a pre svega prema onima koji trpe najviše, a to su zdravstveni radnici, doktori, medicinske sestre i svo drugo osoblje. Svakako podržavam akciju s punim srcem, jer oni zaslužuju i više od aplauza, i ne samo taj dan i ne samo za sledeću godinu i za sve ono što su prošli, nego i svaki dan za sve ono što rade“, ukazuje Lečić.


Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala