U Kareliji pronađena „krvava“ reka /video/

© Foto : skrinšot/jutjubZagađena reka u Kareliji
Zagađena reka u Kareliji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stanovnici Karelije, na sevrtozapadu Rusije, pronašli „krvavu“ reku, javlja ruska televizija „360“. Razlog ove pojave je čišćenje ribe na jednoj od farmi pastrmke.
„Inspekcija je bila na terenu, uzeti su svi uzorci. Pitanje prisustva ili odsustva objekata za prečišćavanje otpadnih voda je više puta pokrenuto. Radi se na tom pitanju", rekla je zamenik predsednika opštine Popovporožski Antonina Kljukina.

Stanovnici su naglasili da situaciju komplikuje stav rukovodstva farme ribe. Prema njihovim rečima, direktor farme retko kontaktira sa stanovništvom i primorava ljude da probleme rešavaju „sami“.

Pres služba Ministarstva poljoprivrede Karelije izjavila je da u vreme inspekcije reke nije bilo ispuštanja obojenih otpadnih voda.

„Prema informacijama izvršnog direktora kompanije „Ruskoje morje „Akvakuljtura“, radionica i kanalizacija postrojenja za prečišćavanje rade normalno. Održavanje industrijskog sistema otpadnih voda vrši se redovno. Nije bilo vanrednih situacija “, saopštila je pres služba ministarstva.

U Ministarstvu poljoprivrede su napomenuli da se u preduzeću razvija projekat modernizacije kompleksa za prečišćavanje otpadnih voda.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala