Tramp traži da specijalni tužilac ispita rezultate izbora

© AP Photo / John LocherPristalice Donalda Trampa
Pristalice Donalda Trampa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp ponovo je pozvao da se imenuje specijalni tužilac koji bi ispitao, kako je naveo, prevare na predsedničkim izborima, održanim 3. novembra.

Tramp je poziv uputio u danu kada američki tužilac Vilijam Bar napušta tu funkciju pošto je pre 10 dana podneo ostavku.

Američki predsednik je na Tviteru objavio da se ne slaže sa onima koji ne veruju da je neodložno potrebno uspostaviti nezavisnu agenciju koja bi istražila navodne slučajeve prevare na izborima koje je ponovo nazvao najkorumpiranijim u istoriji Sjedinjenih Država.

​Specijalni tužilac se obično uspostavlja kao telo koje istražuje određene slučajeve navodne nezakonitosti ukoliko postoji sumnja da bi tužilaštvo moglo da bude u sukobu interesa.

Inače, Vilijam Bar je na konferenciji za novinare u ponedeljak izjavio da ne namerava da imenuje posebnog tužioca koji bi razmotrio tvrdnje predsednika Trampa i mnogih njegovih pristalica o prevarama, neovlašćenom glasanju ili falsifikovanju rezultata uz pomoć glasačkih aparata sistema „Dominion“.

Bar je istakao da ostaje pri ranijoj izjavi da nema dokaza o sistematskim prevarama koje su mogle značajnije da utiču na ishod izbora.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala