Ruski spasioci počeće da koriste dronove

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaVatrogasno vozilo ispred poslovnog centra "Imperija" u Moskvi, gde se održavaju požarno-taktičke vežbe pripadnika Ministarstva za vanredne situacije Rusije
Vatrogasno vozilo ispred poslovnog centra Imperija u Moskvi, gde se održavaju požarno-taktičke vežbe pripadnika Ministarstva za vanredne situacije Rusije  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo za vanredne situacije Rusije namerava da spasava žrtve nesreća uz pomoć bespilotnih letelica koje su sposobne da prenose u vazduhu teret do 150 kilograma, izjavio je prvi zamenik ministra za vanredne situacije Rusije Aleksandar Čuprijan.
„Želimo sada da aktiviramo bespilotne letelice kako bi podizali teret od 100-150 kilograma, kako bismo mogli da gasimo i spasavamo ljude iz, recimo, visokih zgrada“, rekao je Čupijan na konferenciji za štampu posvećenoj 30. godišnjici Ministarstva.

On nije precizirao kada će nove tehnologije početi da se primenjuju.

Ruski spasioci 27. decembra obeležavaju svoj profesionalni praznik, 30. godišnjicu Ministarstva za vanredne situacije Rusije. Na taj dan 1990. godine formiran je Ruski spasilački korpus, koji je potom transformisan u Državni komitet za vanredne situacije, a kasnije u Ministarstvo za vanredne situacije Rusije.

Prema rečima ministra za vanredne situacije Evgenija Ziničeva, za 30 godina rada spaseno je više od 2,5 miliona ljudi, likvidirano više od 31 hiljade vanrednih situacija raznih vrsta, ugašeno skoro sedam miliona požara, neutralisano više od 1,7 miliona eksploziva. Odgovarajući na vanredne situacije u inostranstvu, jedinice ruskog Ministarstva za vanredne situacije sprovele su više od 500 humanitarnih operacija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala