Ruski lekar predlaže „idealnu dijetu" za Novu godinu

CC0 / Pixabay / Novogodišnja trpeza
Novogodišnja trpeza - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski lekar i nutricionista Aleksej Kovaljkov posavetovao je koja dijeta može pomoći da se efikasno smrša pred Novu godinu.
Kovaljkov je u video snimku na svom Jutjub kanalu naveo da je važan sastav proizvoda, a ne njegove kalorije. Ako ima malo masti, to ne znači da je taj proizvod koristan.

Stručnjak je objasnio da oni koji konzumiraju hranu sa niskim sadržajem masti, a tokom praznika se prejedu masne hrane, mogu da završe na intenzivnoj nezi sa pankreatitisom i kamenom u žuči.

„To je neverovatan udarac za jetru i za celo telo. Kratkoročno može biti idealna pred Novu godinu proteinsko-masna dijeta kojom se unosi dosta proteina, masti, ali se ne unose ugljeni hidrati", objasnio je on.

Na ovoj dijeti se mršavi prilično brzo i efikasno, dok tokom praznika neće biti „masnog udara“ na organe. Na takvoj dijeti možete biti ne više od mesec dana.

„Ako je organizam zdrav, onda za nedelju-dve do Nove godine se neće ništa dogoditi“, podvukao je Kovaljkov.

Uz pomoć takve dijete možete izgubiti oko 100-150 grama na dan.

Lekar je naveo da upotreba hrane sa niskim sadržajem masti utiče na hormonski balans u organizmu. Ako uklonite masti „tada se samo topimo, a kosti sa skeleta će 'padati' po podu“.

Ranije je lekar Aleksandar Mjasnikov kritikovao ljude koji gladuju pre Nove godine kako bi „izgledali vitkije“. Nekoliko dana bez hrane, prema rečima lekara, neće dati nikakav rezultat. Da biste smanjili težinu, morate dugo držati dijetu. Međutim, Mjasnikov je pred praznik predložio da se jede manje nego obično.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala