Otkriveno šta označava „V“ u nazivu ruske vakcine protiv korone „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida Sputnjik Ve Instituta "Gamaleja"
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve Instituta Gamaleja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev je saopštio da slovo „V“ u nazivu ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) označava pobedu nad virusom korona.
„U nazivu naše vakcine ' V' označava pobedu (victory)“, rekao je Dmitrijev, komentarišući isporuku prve serije ruskih vakcina u Argentinu.

„Isporuka vakcine 'Sputnjik Ve' u Argentinu je odličan primer saradnje između naših zemalja i uistinu istorijski momenat. Cela zemlja je pratila kako avion sa prvom serijom vakcina sleće na aerodrom Ezeiza uoči Božića, sa nadom da će započeti nova era bez kovida 19“, rekao je Dmitrijev, koji je poželeo narodu Argentine da pobedi ovu bolest.

Takođe je saopštio da će u Argentini biti pokrenuta proizvodnja ruske vakcine „Sputnjik Ve“.

Dmitrijev je dodao da očekuju da će vakcina „Sputnjik Ve“ u januaru biti registrovana u UAE, Indiji i mnogim drugim zemljama.

Avion sa prvim dozama ruske vakcine protiv kovida 19 „Sputnjik Ve“ sleteo je danas u Argentinu. Poslato je ukupno stiglo 300 hiljada doza. Na međunarodnom aerodromu Ezeiza avion su, između ostalog, dočekali predsednik vlade zemlje Santjago Kafjero, ministar zdravlja Gines Gonzales i ambasador Rusije Dmitrij Feoktistov.

 

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u avgustu prvu na svetu vakcinu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučni institut „Gamaleja“ zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije. Vakcina je nazvana „Sputnjik Ve“.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala