Novi predlog na stolu ruske Dume: Da li će Rusija obustaviti avio-saobraćaj sa svim zemljama?

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZdanje Državne dume Ruske Federacije
Zdanje Državne dume Ruske Federacije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik Državne dume Rusije Ivan Suharev predložio je ruskom premijeru Mihailu Mišustinu da uvede privremeno ograničenje na avio-saobraćaj sa drugim zemljama zbog pojave novog soja virusa korona, saopštila je televizija RT, pozivajući se na pismo parlamentarca.
„U cilju sprečavanja širenja prenošenja novog virusa na teritoriji Ruske Federacije, molim vas da razmotrite mogućnost da privremeno bude obustavljen avio-saobraćaj sa svim stranim zemljama. Ovo se predlaže kako bi se podržala postojeća pozitivna dinamika u borbi protiv koronavirusne infekcije“, navedeno je u tekstu obraćanja.

Suharev je skrenuo pažnju na činjenicu da je Rusija ograničila avio-saobraćaj sa Londonom nakon otkrivanja mutacije u Velikoj Britaniji i drugim zemljama.

To je ranije saopštio Operativni štab za borbu protiv širenja virusa korona, istakavši da Rusija na nedelju dana obustavlja avio-saobraćaj sa Velikom Britanijom zbog pogoršanja epidemiološke situacije u toj zemlji.

Podsetimo, britanski ministar zdravstva Mat Henkok rekao je 14. decembra da su britanski naučnici identifikovali novi soj korona virusa i da bi on „mogao biti povezan“ sa bržim širenjem na jugoistoku Engleske.

S tim u vezi, već preko 30 zemalja je zaustavilo ili ograničilo avio-saobraćaj sa Velikom Britanijom. Neke države, poput Grčke i Kipra, uvele su obavezan karantin za sve putnike koji doleću iz Britanije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala