Neredi u Jerevanu: Protesti, hapšenja, vladina vozila naletela na demonstrante i policiju /video/

© Sputnik / Asatur Esaяnc / Uđi u bazu fotografijaDemonstracije u Jerevanu
Demonstracije u Jerevanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Jerevanu je skoro 80 ljudi privedeno zbog učešća na protestu ispred zgrade vlade. Demonstranti ne odustaju od zahteva da premijer zemlje Nikol Pašinjan podnese ostavku.
„U policijske stanice je danas dovedeno 77 osoba. To je ukupan broj, ali su mnogi već pušteni na slobodu“, rekao je sagovornik agencije.

Naš reporter javlja da je jermenska policija tokom akcije protesta privela i Igora Hačaturova, sina bivšeg generalnog sekretara ODKB i nekadašnjeg načelnika jermenskog Generalštaba Jurija Hačaturova. Pored njega, priveden je i Zinavor Megrjan, sin legendarnog učesnika Prvog karabaškog rata Šagena Megrjana.

Istovremeno, objavljen je i video-snimak na kojem je prikazano kako su vladini automobili probili kordon demonstranata kod zgrade vlade i faktički naleteli na građane i policajce. Na snimku se vidi i kako je jedna devojka pritisnuta između dva automobila.

Demonstranti su danas protestovali i ispred zgrade Državnog tužilaštva.

Kako javlja naš izveštač, policijski kordon kod vlade sada je znatno oslabljen pošto su demonstranti napustili teritoriju zgrade vlade. Situacija u centru Jerevana mirna i nema sukoba sa snagama bezbednosti.

Podsetimo, neredi i protesti opozicije u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala