Naoružan do zuba: „Maršal Šapošnikov“ isplovio u Japansko more /video/

© AP Photo / STRBrodovi ruske mornarice „Admiral Pantelejev“ i „Maršal Šapošnikov“, dva protivpodmornička broda Tihookeanske flote, napuštaju luku Vladivostok na ruskom Dalekom istoku, da bi krenuli ka Indijskom okeanu, 6. april 2003.
Brodovi ruske mornarice „Admiral Pantelejev“ i „Maršal Šapošnikov“, dva protivpodmornička broda Tihookeanske flote, napuštaju luku Vladivostok na ruskom Dalekom istoku, da bi krenuli ka Indijskom okeanu, 6. april 2003. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Modernizovana fregata Tihookeanske flote „Maršal Šapošnikov“ isplovila je u Japansko more, radi testiranja savremenog naoružanja.

U zalivu Petra Velikog fregata je prvi put izvela artiljerijska gađanja po vazdušnim i morskim metama. Gađano je iz brodskog artiljerijskog oruđa A-190, kao i iz 30. milimetarskog šestocevnog automarskog artiljerijskog oruđa AK-630. Testiran je i torpedo.

Brod je nekoliko godina bio na remont, gde je ozbiljno modernizovan. Njegova modernizacija podrazumevala je ugradnju opreme za lansiranje rakete „Kalibar“, što je povećalo njene borbene sposobnosti i omogućilo da se kvalifikuje za fregatu. Pretpostavlja se da će modernizovan brod moći da koristi i hipersonične rakete „Cirkon“. Iz velikog protivbrodskog broda postao je fregata. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala