Mesi je mislio da nikada neće uspeti, a sada mu i Pele zavidi

© REUTERS / JUAN MEDINALeo Mesi
Leo Mesi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Leo Mesi, najbolji fudbaler Barselone i šestostruki osvajač „Zlatne lopte“, ispisao je nove stranice fudbalske istorije, nakon što je u pobedi protiv Valjadolida (3:0) postigao gol, oborivši rekord star 46 godina.

Svrgnuo je s trona kralja Pelea po broju golova za za jedan klub, pošto je u dresu Barselone postigao 644 pogotka, dok je legendarni Brazilac igrajući 19 sezona za Sao Paolo ostao na koti 643.

Genijalni Argentinac postao je novi vladar apsolutnog rekorda i teško je zamisliti da će ga neko, bar u skorijoj budućnosti, prestići, a jasno je da će Leo Mesi do kraja tekuće sezone kada mu ističe ugovor sa katalonskim divom dodatno moći da popravi učinak i podigne lestvicu još više.

Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Leo Messi (@leomessi)

Mesi je za Barselonu odigrao 749 utakmica u svim takmičenjima i upisao se u strelce 644 puta za 16 sezona na „Nou Kampu“.

Na trećem mestu je čuveni Nemac Gerd Miler, koji je igrajući za Bajern postigao 570 golova.

„Kada sam počeo da igram fudbal nisam mislio da ću postaviti bilo kakav rekord. Posebno ne onaj koji je postavio Pele. Mogu samo da se zahvalim svima koji su mi pomogli tokom  godina, mojim saigračima, porodici, prijateljima, i svima koji su me podržavali svaki dan“.

A veličinu je pokazao i Brazilac Pele koji je nakon što je njegov rezultat pao u drugi plan, čestitao novom rekorderu Mesiju na neverovatnom poduhvatu.

Dušan Vlahović - Sputnik Srbija
Vlahović za Sputnjik otkrio zašto nije uzeo Ronaldov dres /foto/

Ispostavilo se da je potez Argentinca da ne ode iz Barselone zbog sukoba s bivšim predsednikom minulog leta bio pun pogodak, jer da je otišao Mesi ne bi promenio fudbalsku istoriju.

Ovako će već u narednoj utakmici koju Barselona igra protiv Eibara 29. decembra moći dodatno da popravi najbolji rezultat svih vremena, po broju postignutih golova u dresu jednog kluba.

Piksi ima prepreke, Paunović i Milojević su „odbili“, a Lalatović? 

► Maradonina ćerka žestoko reagovala posle objavljivanja nalaza obdukcije

► Glavobolja za Srbina u Moskvi: Otišlo pola uprave, agent gura novog trenera

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala