Mediji: U Americi propala testiranja hipersoničnog oružja zbog „glupih grešaka“

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaPentagon
Pentagon  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pokušaj Agencije za napredne istraživačke projekte Ministarstva odbrane SAD (DARPA) i Ratnog vazduhoplovstva SAD da prošle sedmice testiraju prototip hipersonične rakete, projektovane u okviru programa „Havk“ (HAWC) završio se neuspehom, saopštava portal „Er fors magazin“, pozivajući se na svoje izvore. Ova informacija nije zvanično potvrđena.
„To nije problema sa konstrukcijom, to su glupe greške. Siguran sam da biste čuli za to da se imalo šta slaviti“, rekao je izvor portala.

On nije precizirao za kad su zakazana sledeća ispitivanja, ali je istakao da se to sigurno neće dogoditi do kraja decembra.

Tokom testiranja američke vazduhoplovne snage i DARPA podigle su u vazduh avion za telemetrijska merenja i očistile područje za testiranje, ali raketa na kraju nije lansirana sa aviona B-52 na koji je bila instalirana, saopštio je izvor.

Međutim, ne navodi se konkretan uzrok problema.

Prema navodima izvora portala, u ispitivanje je bio uključen proizvod američke kompanije „Lokid Martin“.

DARPA je u septembru saopštila da su uspešno testirani prototipovi hipersoničnih raketa. Agencija je isticala da su spremni da započnu prva testiranja u uslovima slobodnog leta.

Trenutno se u SAD pravi nekoliko hipersoničnih raketa. Pentagon je ranije priznao da u toj oblasti zaostaje za Rusijom i Kinom.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala