Mediji: Bajden „zavrće slavinu“ – smanjuju se troškovi za nuklearno oružje

© AP Photo / Carolyn KasterDžo Bajden
Džo Bajden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Administracija izabranog predsednika SAD Džozefa Bajdena planira da revidira program modernizacije nuklearnih snaga u pravcu smanjenja rashoda i smanjenja uloge nuklearnog naoružanja u vojnoj strategiji Pentagona, prenosi list „Vol strit džurnal“, pozivajući se na biše zvaničnike.

Prema rečima izvora lista, Bajdenova administracija će verovatno preispitati odluku Pentagona o pravljenju nove interkontinentalne balističke rakete kopnenog baziranja. Troškovi njene izrade, uključujući i bojevu glavu, procenjuju se na više od 100 milijardi dolara.

„Moramo da modernizujemo naše sile za obuzdavanje. Ali mi ne možemo da potrošimo tu sumu novca koja je sada izdvojena“, rekao je jedan bivši zvaničnik, prenosi „Vol strit džurnal“.

Prema rečima sagovornika američkog lista, smanjivanje uloge nuklearnog oružja zahtevaće jačanje potencijala konvencionalnog naoružanja.

Podsetimo, elektorski koledž potvrdio je 14. decembra pobedu Džoa Bajdena na predsedničkim izborima u SAD. Njegova inauguracija je zakazana za 20. januar.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala