Kremlj: Moskva i evropski partneri zainteresovani za završetak „Severnog toka 2“

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaInformativni pano na gradilištu gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
Informativni pano na gradilištu gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nove američke sankcije protiv „Severnog toka 2“ mogle bi da zakomplikuju njegovu realizaciju, ali su Moskva i njeni evropski partneri zainteresovani da ovaj projekat bude završen, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Naravno, ovo bi moglo da zakomplikuje (izgradnju), ali istovremeno i naši evropski partneri i mi smo zainteresovani da se projekat realizuje, da bude završen u interesu evropskih potrošača i ruskih dobavljača gasa“, rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, već uvedene sankcije i najavljena nova ograničenja imaju za cilj „maksimalno komplikovanje realizacije ovog projekta, koji je toliko potreban Evropi u pogledu evropske energetske bezbednosti“.

Na pitanje novinara da li će administracija Donalda Trampa imati vremena da zaustavi projekat, portparol Kremlja odgovorio je da Moskva nema naviku da predviđa „gledanjem u šolju“.

„Imamo svoje zadatke i rešavamo ih“, zaključio je Peskov.

Ranije je agencija Rojters, pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom, javio da administracija Donalda Trampa namerava da uskoro usvoji novi paket ograničenja protiv izgradnje gasovoda „Severni tok 2“. Istaknuto je da ograničenja verovatno neće biti usmerena na vladu ili zvaničnike.

Pre toga je kompanija „Gasprom“ saopštila da je kopnena deonica cevovoda spremna za puštanje u rad. Građevinski radovi na kopnenom delu u Rusiji nalaze se u završnoj fazi.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala