Haos u Hjustonu sprečio debi srpskog jednoroga

© AP Photo / Sue OgrockiAleksej Pokuševski, košarkaš Oklahome
Aleksej Pokuševski, košarkaš Oklahome - Sputnik Srbija
Pratite nas
Druge večeri nove sezone NBA čelnici lige morali su da pomere meč Hjustona i Oklahome čime je odložen debi srpskog košarkaša Alekseja Pokuševskog.

Razlog – virus korona. Roketsi nisu imali dovoljno spremnih košarkaša za duel sa Tanderom i predstavnicima NBA nije ostalo ništa drugo neko da pomere utakmicu.

NBA propozicije nalažu da je neophodno imati makar osam igrača u timu i kako to nije bio slučaj sa ekipom iz Teksasa, dobili smo prvi odložen duel sezone 2020/2021.

Aleksej Pokuševski, koji je igrao dobro u predsezonskim utakmicama, sledeću priliku za debi imaće u noći između subote i nedelje kada Oklahoma igra protiv Šarlota.

Pokuševski je jedan od najunikatnijih košarkaša na svetu zbog visine (213 centimetara) i načina na koji igra (kao plejmejker), te takve igrače u Americi nazivaju jednorozima jer su posebni, unikatni.

Otkazivanje duela isključivo je „greška“ Roketsa jer su košarkaši ovog tima bili u kontaktu sa zaraženom osobom.

Grupa košarkaša, na čelu sa Džonom Volom, Demarkusom Kazinsom i „rukijem“ Kej Džej Martinom, bila je van trening centra u frizerskom salonu kada je došlo do kontakta sa zareženom osobom.

Rezultati Martina pokazali su da je pozitivan na virus korona i svi koji su bili u kontaktu sa njim poslati su kući u samoizolaciju.

Iako su Vol i Kazins dobili negativan nalaz, NBA pravila nalažu da igrači moraju da dobiju tri negativna testa u tri dana da bi zaigrali.

Pored njih dvojice, kući je poslat i Džejšen Tejt, te Hjuston nije imao dovoljno sposobnih igrača za susret sa Oklahomom.

Ovakvo stanje u timu iz Teksasa ne čudi ljibitelje košarke pošto se radi o jednoj od najslabije organizovanih ekipa.

Rasel Vestbruk ove jeseni napustio je Hjuston, a jedan od razloga zašto je zatražio trejd je upravo loša organizovanost.

Brodi, kako je nadimak Vestbruku, čuvao se od virusa tokom leta u Los Anđelesu, međutim, čim se priključio ekipi na treninzima u Teksasu zarazio se.

Vestbruk je bio veoma ljut zbog toga jer se maksimalno štitio kod kuće, a onda je došao u tim koji se nije najbolje držao pravila.

„Eksplozivni“ plejmejker je sada u Vašingtonu, ali problem nije rešen, štaviše Roketsi imaju mnogo veći – Džejmsa Hardena.

Prva zvezda tima želi da napusti Hjuston, a pritom se ponaša veoma neodgovorno.

NBA je pokrenula istragu protiv Hardena jer je pre nekoliko dana bio u jednom klubu bez maske, što je protiv pravila najjače košarkaške lige na svetu.

Adam Silver, komesar NBA, postavio je jasne Kovid protokole i nekadašnji MVP lige ih je prekršio zbog čega je kažnjen sa 50.000 evra.

Hardenov odlazak u bar nije razlog zašto je utakmica između Hjustona i Oklahome otkazana, međutim, i da se igrala on ne bi mogao da nastupi jer nije poštovao pravila.

Teško je opisati trenutnu situaciju u Roketsima, najpribližnije je reći haos jer pored velikih problema sa Hardenom, sada muku muče i sa ostalim igračima koji su se poneli neozbiljno.

Niko ne zna kada ćemo gledati Hjustonove igrače na terenu jer je potrebno da imaju minimum osam spremnih, a to trenutno nije slučaj.

Po rasporedu naredni rival im je Portland u noći između subote i nedelje u 04.00. Do tada će se pojaviti još informacija, pa ćemo i dobiti jasnu sliku stanja u franšizi iz Teksasa.

Tripl-dabl tragičara Jokića, Bogdanović debitovao u pobedi Atlante

Aleksej Pokuševski – suvo zlato srpske košarke /video/

Gudurić ušao u Bjeličino „odelo“, a Veseli dominirao za osmeh na licu Igora Kokoškova

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala