Arsenal na nikad nižim granama, a Emeri ruši rekorde sa „žutom podmornicom“

© AFP 2023 / JACK GUEZUnai Emeri, trener Viljareala
Unai Emeri, trener Viljareala - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbaleri Arsenala nalaze se blizu zone ispadanja, dok u istom trenutku bivši menadžer „tobdžija“ Unaj Emeri beleži fenomenalne rezultate sa Viljarealom.

Ekipa iz Londona posle 14 odigranih utakmica ima isto toliko bodova, što je samo četiri više od Fulama koji se nalazi u zoni ispadanja.

Izabranici Mikela Artete za trijumf u Premijer ligi ne znaju dva meseca, odnosno od kraja oktobra kada su pobedili Mančester junajted na Old Trafordu.

Od tog trenutka traje crna serija Arsenala i pitanje je kada će se završiti. Mikel Arteta nalazi se pod velikim pritiskom, verovatno većim u odnosu na period kada ekipi nije išlo pod vođstvom Unaja Emerija.

Iskusniji španski stručnjak vodio je „tobdžije“ od kraja sezone 2017/2018, kroz kompletnu 2018/2019, pa sve do prvih nekoliko meseci prethodne takmičarske godine.

Emeri je sa Arsenalom imao neke briljantne rezultate, kao onaj od 11 pobeda zaredom što je bio najduži niz od 2007, igrao je finale Lige Evrope i izgubio od Čelsija, a u ligi je završio na petom mestu.

Ipak, početak sezone 2019/2020 nije bio najbolji, Arsenal sedam utakmica zaredom nije znao za pobedu i čelnici su odlučili da ga otpuste u novembru 2019.

„Tobdžijama“ nije išlo dobro, ali iz ove perspektive pitanje je da li su iz Arsenala doneli dobru odluku. Trenutno proživljavaju veoma teške trenutke, a sa druge strane Emeri igra veoma dobro sa Viljarealom koji je preuzeo u julu 2020.

Prethodnog vikenda oborio je klupski rekord po broju uzastopnih mečeva bez poraza – 19. Poslednji poraz „žuta podmornica“ pretrpela je 27. septembra od Barselone.

U ovom trenutku nalaze se na petom mestu sa 26 bodova iz 15 utakmica, uz odnos pobeda, poraza i remija, 6/8/1.

Jasno je da fali više trijumfa, međutim, navijači se sigurno ne žale na trenutno stanje u klubu, što se ne može reći za pristalice Arsenala.

Zaslužili su sve što im se dešava – slavni klub na najnižim granama u 21. veku

PSŽ uručio otkaz Tuhelu posle 4:0 – poznat naslednik

Mesi je mislio da nikada neće uspeti, a sada mu i Pele zavidi

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala