Vlahović za Sputnjik otkrio zašto nije uzeo Ronaldov dres /foto/

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLODušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Italija bruji od podvigu Fiorentine koja je usred Torina nokautirala veliki Juventus – 3:0 u derbiju 13. kola Serije A. Mrežu „stare dame“ načeo je srpski reprezentativac Dušan Vlahović (20) i to već u trećem minutu.

Dan posle velikog trijumfa, prvog posle 12 godina nad Juventusom u gostima, heroj Fiorentine i momak koga italijanski mediji s pravom veličaju, s obzirom na to da je na poslednja tri meča „ljubičastih“ postigao isto toliko golova, otkrio je intervjuu za Sputnjik da je imao osećaj da će pogoditi protiv „stare dame“ iz Torina.

Fiorentina je od 2005. godine i Đampaola Pacinija čekala da se pojavi fudbaler koji će na tri uzastopna meča postići bar po gol, a to je pošlo za nogom nekadašnjem špicu Partizana.

U fantastičnoj si formi, posle Sasuola i Verone, pogodio si mrežu i Juventusa. Da li si verovao da možete do podviga i da ćeš nastaviti golgeterski niz?

─ Da, tri utamice i tri gola. Dva iz penala, ali ovaj protiv Juventusa u Torinu ima najveću težinu. Jako dobar osećaj, naravno da sam verovao. Baš sam drugaru dan pred utakmicu poslao neku poruku, nagovestio sam praktično tako nešto da mogu do gola. Uvek verujem da Fiorentina može svakoga da pobedi kada dobro igra. Juventus je jedna od najboljih ekipa na svetu, izuzetno je uzbudljivo pobediti ih, i to na njihovom terenu. Sada smo okrenuti narednom meču sa Bolonjom, daćemo sve od sebe da potvrdimo dobar rezultat iz Torina.

Ćezare Prandeli se vratio u Firencu i otkako je u novembru imenovan za novog-starog trenera Fiorentine, počeo je da ti ukazuje poverenje, a ti mu vraćaš golovima. Kakvu generalno saradnju imaš sa njim i koliko ti znači kada ti čovek koji je bio selektor Italije toliko veruje?

Imam jako dobar odnos sa Prandelijem. Tako je ukazao mi je poverenje, pokazao je da veruje u mene i nadam se da ću mu se odužiti na najbolji mogući način. Svojim radom, zalaganjem, ponašanjem, i naravno, što je najbitnije golovima. Zahvalan sam mu na svemu.

Koliko ti znači podrška koju sasvim sigurno imaš od saigrača iz kluba i reprezentacije, Nikole Milenkovića, koji je jedan od lidera ekipe?

Suvišno je trošiti reči o tome. Bleki me je dočekao kada sam došao u klub. Pravi lider, momak u kojeg stvarno možeš da imaš bezgranično poverenje i koji te nikada neće izneveriti. Sigurno da mi puno znači što mi pomaže. Kada je bilo teško ohrabrivao me je, pomogao mi, tako da mu se i ovim putem zahvaljujem na tome.

Pred tobom je izuzetan kraj godine. U novembru si postigao prvenac u dresu Srbije u pobedi nad Rusijom (5:0), stigla su i tri pogotka vezana u Seriji A. Senku na idealan scenario pokvarili su Škoti, koji su nas ostavili bez Evropskog prvenstva...

Dobar kraj godine, ali sam imao jedan period koji nije baš bio dobar. Želim da imam veći kontinuitet, hoću da igram fudbal na top nivou. Mislim da će sve doći na svoje. Jako mi je žao što nismo otišli na Evropsko prvenstvo, a prvenac u nacinalnom timu protiv Rusije mi je posebno drag. Znači mi. Mislim da je on izgleda pokrenuo stvari i pogurao me. Izborio sam se posle toga za mesto startera u Fjorentini.

Srpski fudbaler Dušan Vlahović u dresu Fiorentine - Sputnik Srbija
Srbi srušili šampiona Italije! /video/

Šta se promenilo pa si počeo da postižeš golove, u čemu je tajna uspeha?

Nema tu nikakve tajne, treba biti pošten i raditi više od ostalih, a istovremeno ostati skroman i s obe noge na zemlji. Samo tako kockice mogu da se slože. Slušam savete starijih, i znam da će vrednim i napornim radom sve biti kako treba.

Da li si pokušao da dođeš do Ronaldovog dresa?

Jesam, rekao mi je da ćemo razmeniti unutra, ali nisam otišao u njihovu svlačionicu posle toga, već sam slavio sa mojim saigračima. Nadam se da ću uzeti dres sledeći put. 

Koje su ambicije Fiorentine ove sezone i da li si zacrtao neki cilj po broju golova ove sezone?

Sigurno da završimo u gornjem delu tabele, na što višem mestu. Zacrtao sam broj pogodaka, ali ne bih da otkrivam, zadržao bih za sebe. Sada sam na koti četiri i znam samo da sam gladan golova i to će me vući napred, poručio je na kraju intervjua za Sputnjik 20-godišnji Vlahović, pred koji je nesumnjivo velika karijera.

​► Partizan po uzoru na stari Rim formira Senat

► Zvezda je pustila probni balon, a Dejo zasad mudro ćuti 

► Piksi ima prepreke, Paunović i Milojević su „odbili“, a Lalatović?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala