Ruska vakcina protiv korone dokazala svoju efikasnost

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaMedicinska sestra priprema vakcinu "Gam-KOVID-Vak" protiv virusa korona
Medicinska sestra priprema vakcinu Gam-KOVID-Vak protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije pozdravio je odluku Ministarstva zdravlja Rusije da se prekine regrutovanje volontera za klinička testiranja vakcine „Sputnjik Ve“ zbog njene dokazane efikasnosti od preko 90 odsto, izjavio je novinarima šef Fonda Kiril Dmitrijev.
„Ruski fond za direktne investicije pozdravio je odluku Ministarstva zdravlja da obustavi regrutovanje dobrovoljaca za klinička testiranja vakcine „Sputnjik Ve“, zbog dokazane visoke efikasnosti vakcine od preko 90 odsto. U okviru postregistracionih kliničkih testiranja „Sputnjika Ve“ (treća faza) neposredno vakcinu, a ne placebo, primilo je više volontera (više od 23.000 ljudi), nego dobrovoljaca kompanija „Moderna“ i „Fajzer“ (15.000, odnosno 22.000)“, rekao je Dmitrijev.

„Uspešni podaci kliničkih testiranja vakcine u Rusiji predstavljeni su svetskim organizacijama i nacionalnim regulatorima koji će uskoro odobriti upotrebu „Sputnjik Ve“ u svojim državama. Takva registracija se uskoro očekuje u Argentini i drugim državama“, naveo je šef fonda.

On je naglasio da Ministarstvo zdravlja Rusije prati međunarodne standarde: nedavno je kompanija „Džonson i Džonson“ smanjila broj dobrovoljaca u svojim istraživanjima sa 60.000 na 40.000 osoba.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala