Bruklin razbio Golden Stejt, Klipersima derbi Los Anđelesa /video/

© AP Photo / Kathy WillensDžejms Vazjmen, Stef Kari (Golden Stejt) i Spenser Dinvidi, Kajri Irving (Bruklin)
Džejms Vazjmen, Stef Kari (Golden Stejt) i Spenser Dinvidi, Kajri Irving (Bruklin) - Sputnik Srbija
Pratite nas
NBA liga zvanično je počela pobedama Bruklin Netsa i Los Anđeles Klipersa.

Bruklin je na domaćem parketu razbio Golden Stejt Voriorse rezultatom 125:99.

Ekipa iz Njujorka je dominirala maltene od prvog minuta i već na poluvremenu imala praktično nedostižnu prednost od 18 poena – 63:45.

Stef Kari nije imao mnogo opcija i raspoloženih saigrača, dok je na drugoj strani dominirao Kajri Irving.

Plejmejker je za poluvreme ubacio 24 poena, a u drugom se praktično nije ni oznoio, pa je meč završio sa 26 poena (10/16), te po četiri skoka i asistencije.

Uz njega istakli su se Kevin Durent sa 22 poena i pet skokova, odnosno Keris Levert sa 20 poena, devet uhvaćenih lopti i pet asistencija.

​Nekadašnjem MVP-u lige je ovo bio prvi meč posle oporavka od povrede Ahilove tetive leta 2019. godine.

"Pokušao sam da od ove utakmice ne napravim veliki događaj i da shvatim da ovu igru igram od kada sam imao osam godina. Pokušao sam samo da se vratim na prethodni nivo", rekao je Durent.

Na drugoj strani Kari je meč završio sa 20 poena (7/21) i deset asistencija, dok je ruki Džejms Vajzmen dodao 19 poena uz šest skokova.

Bruklin je ovom utakmicom, iako je još rano donositi zaključke, pokazao da važi za jednog od glavnih favorita za osvajanje titule, dok je pred Golden Stejtom teška i dugačka sezona bez Kleja Tompsona.

Los Anđeles Klipersi imali su koliku-toliku osvetu protiv Los Anđeles Lejkersa, pošto su u derbiju Grada anđela odneli pobedu rezultatom 116:109.

Klipersi su velikog rivala pobedili nakon tri uzastopna poraza u regularnom toku lige, te im naneli poraz u prvom meču nakon osvajanja titule.

Da je namerio da značajno popravi utisak iz prethodne sezone pokazao je kritikovani Pol Džordž, koji je zatrpao koš Lejkersa sa 33 poena (13/18), a uz to imao šest skokova i tri asistencije.

​Klipersi su tokom celog meča vodili, ali se Lejkersi nisu predavali. Bilo je +22 tokom prve četvrtine, pa samo +2 na poluvremenu...

Prednost je opet bila dvocifrena nakon treće deonice, pa se ponovo spustila na svega šest poena, ali Jezeraši nisu imali snage za konačni udarac.

Kavaj Lenard je imao 26 poena, ali uz mizernih 10/26, dok je Džordža dobro pratio i Serž Ibaka sa 15 poena i šest skokova.

Na drugoj strani Lebron Džejms je ubacio 22 poena (7/17) i imao po pet skokova i asistencija, a Entoni Dejvis 18 poena (8/15) i sedam skokova.

Denis Šruder je bio na ivici tripl-dabla sa 14 poena (5/15), 12 skokova i osam asistencija, a Montrez Herel je protiv svoje bivše ekipe odigrao sjajno sa 17 poena (6/7) i deset uhvaćenih lopti.

Otkaz zbog virusa, jedan rekord i milioni za bolovanje – nikad čudniji uvod u novu NBA sezonu

Amerikanac srpske krvi ponovo „zavrnuo” Kokoškova

Nemanja Nedović zatrpao koš Makabija! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala