Hrvatski zvaničnik: Porodična okupljanja će kontrolisati sugrađani, komšije i policija

Pratite nas
Damir Trut, pomoćnik hrvatskog  ministra unutrašnjih poslova i direktor civilne zaštite je rekao da je „golem“ pritisak na sistem u pogledu propusnica i da je prvog dana odbijeno 60 posto zahteva i da će porodična okupljanja u Hrvatskoj kontrolisati sugrađani, komšije i policija.

„Ova odluka je restriktivnija i ne odobrava se prelazak županijskih granica osim onima koji su nužno potrebni za funkcionisanje društva“, rekao je Damir Trut i dodao je da je poslodavcima preporučeno da se u ovo vreme što više koriste kolektivni godišnji odmori kako bi se smanjio pritisak na sistem.

Očekuje da bi za nekoliko dana pritisak na sistem mogao biti manji.

Trut dodaje da je do sada bilo 80.000 zahteva za propusnice.

Na pitanje šta će se desiti ako se netko ogluši na zabranu prelaska u drugu županiju bez propusnice, Trut je rekao kao će ih policija vratiti i zabraniti napuštanje županije.

„Što se tiče rezervacija aranžmana, važno je istaći da građani moraju kada zatraže propusnicu dokazati da su platili smeštaj“, rekao je Trut.

Na pitanje kako će se kontrolisati porodična okupljanja, Trut je rekao kako će se i to kontrolisati i da je kazna 5.000 kuna za organizatore.

„To će kontrolirati sugrađani, komšije, policija, ali kontrolisati ćemo i sami sebe da tako nešto ne radimo“, naglasio je Trut, prenosi portal „Si biz“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala