Godina heroja u belim mantilima /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mnoge dileme prate pandemiju korona virusa, od toga koje su mere najefikasnije u borbi protiv zaraze, da li je lokdaun potreban ili ne pa do pitanja kada će stići vakcine i koje, ali jedno je neosporno: medicinski radnici su junaci našeg doba.

Radili su i rade i po sedam dana nedeljno, bez godišnjeg odmora, u skafanderima ispod kojih lipti znoj, i sami izloženi riziku od oboljevanja. Liste lekara i sestara koji su i izgubili bitku s' virusom zato su sve su duže. Umemo li dovoljno da cenimo njihov trud? Kako se bore na prvoj liniji korona fronta? Zašto je nestao aplauz za lekare u osam i nije li Nova godina pravi trenutak da im opet na isti način odamo priznanje?

O epopeji u kojoj su oružje znanje i humanost u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ u beogradskom studiju govore sociolog profesor Vladimir Vuletić i viša medicinska sestra, anestetičar i koordinator u intenzivnoj nezi kovid bolnice Mirela Stefanović.

Za našu današnju emisiju sa terena uključujemo epidemiologa dr Branislava Tiodorovića.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

Slušajte nas na talasima Radio Novosti 104,7 megaherca, gledajte na fejsbuku Sputnjika i Novosti ali i odloženo na jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala