Crna Gora: Izdato 108 ekonomskih državljanstava, imena tajna

© Sputnik / Aleksandar MilačićCrnogorski pasoš
Crnogorski pasoš - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore je tokom ove godine donelo 108 rešenja o prijemu u crnogorsko državljanstvo preko programa ekonomskog državljanstva. Do sada je tim licima izdato 39 pasoša, ali njihova imena su i dalje tajna.

Iz MUP-a, na čijem čelu je Sergej Sekulović, koji je na toj poziciji nasledio Mevludina Nuhodžića, rekli su za podgorički „Dan“ da su rešenja o državljanstvu izdali za 36 podnosioca zahteva i 72 člana njihovih porodica.

Kako se navodi, rešenja su doneta u skladu sa Zakonom o crnogorskom državljanstvu, za koje je Agencija za investicije Crne Gore sprovela prethodni postupak u vezi posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore.

Precizirano je da su lica koja su stekla crnogorsko državljanstvo po osnovu posebnog programa državljani Egipta, Ruske Federacije, Belorusije, Turkmenistana, Kraljevine Saudijske Arabije, Kine, Pakistana, Libana, Irana, Kazahstana i Hongkonga, preneo je portal RTCG.

Podsetimo, nedavno je iz Agencije za investicije saopšteno da je budžet Crne Gore do sada je prihodovao skoro sedam miliona evra od programa ekonomskog državljanstva, dok je na račun investitora u istom periodu uplaćeno devet miliona.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala