Zvezda može da ima pomoć navijača protiv Milana, ali šta kaže ograničenje UEFA

© Sputnik / Radoje PantovićDelije
Delije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Do dvoboja Crvene zvezde i Milana u nokaut fazi Lige Evrope ostalo je nešto manje od dva meseca, ali se otkako ih je žreb spojio pričao o tome da li će biti navijača na tribinama 18. februara na stadionu „Rajko Mitić“.

Navijačke strasti raspalio je epidemiolog doktor Predrag Kon, koji je ujedno i član Kriznog štaba, poručivši gostujući na televiziji da postoji mogućnost da tribine ne budu prazne.

„Ja mogu samo da izrazim nadu. Surovi sam optimista. Taj moj trud je da se što manje ljudi zarazi, verujem da može sve da se poboljša. Verujem da će dotle biti moguće otići na utakmice, iskreno se nadam“, poručio je Kon gostujući u emisiji „Fokus“ koja se emituje na TV b92.

Ipak, Kon je apostrofirao da nije sve baš tako jednostavno, objasnivši šta je ključna stvar na putu da kapije „Marakane“ budu otvorene za navijače.

„Sve zavisi od toga kako će se ponašati virus. Čitavo čovečanstvo ga nije zahvatilo tako da nas ne iznenađuje stalno. Virus se jednostavno ne da“, jasan doktor Kon, kojeg prethodnih dana navijači Crvene zvezde „bombarduju“ pitanjima da li će moći da budu podrška Zvezdi u meču sezone sa velikim Milanom.

Sve i da se optimistične prognoze Kona ostvare i da navijači mogu na stadion, postoje rigorozna i jasna pravila Evropske kuće fudbala UEFA.

Aksel Bakajoko, Crvena zvezda - Sputnik Srbija
Crvena zvezda dobila pojačanje iz Intera!

Otkako je pandemija koronavirusa na snazi, UEFA striktno dozvoljava da maksimalno 30 odsto kapaciteta stadiona bude popunjeno, i to samo pod uslovom da lokalne vlasti prethodno daju „zeleno svetlo“ da utakmica bude odigrana pred navijačima.

S obzirom na to da je kapacitet stadiona „Rajko Mitić“ 54.000 mesta, prostom računicom dođe se do toga da bi oko 16.000 „delija“ moglo da bodri voljeni klub.

► Uvređeni kapiten i „gazda ljudskih duša“ nisu bili dorasli gvozdenoj disciplini Vladimira Ivića

► Zaslužili su sve što im se dešava – slavni klub na najnižim granama u 21. veku

► Luka Jović je na putu da ponovo zaigra na stadionu „Rajko Mitić“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala