Zašto je na njujorškom Tajms skveru osvanuo veliki bilbord s likom Čajkovskog

© Foto : press-služba Spotify v RossiiBilbord s likom Petra Čajkovskog na Tajms skveru u Njujorku
Bilbord s likom Petra Čajkovskog na Tajms skveru u Njujorku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na njujorškom Tajms skveru pojavio se veliki bilbord s likom Petra Čajkovskog. Muzički servis „Spotifaj“ objasnio je da je Čajkovski najpopularniji ruski kompozitor izvan granica Rusije, čije melodije svakog meseca sluša 2,8 miliona klijenata te kompanije.

Bilbord se na Tajms skveru pojavio prošle sedmice.

„Kada je reč i zimskoj čaroliji i o onome što je bezvremeno, balet 'Krcko Oraščić' često zauzima centralno mesto“, navodi muzički servis.

​„Spotifaj“ je saopštio da su među njegovim klijentima posebno popularne melodije iz „Krcka Oraščića“ - „Ples Šećerne vile“ i „Valcer pahuljica“.

Čajkovski kao autor 'Krcka Oraščića' i 'Labudovog jezera' najpopularniji je ruski kompozitor među slušaocima 'Spotifaja' izvan granica Rusije. Njegov mesečni auditorijum je oko 2,8 miliona ljudi širom sveta“, navedeno je u saopštenju.

Na servisu je dostupno više od 100 plej-lista s kompozicijama Čajkovskog.

„U čast kompozitora pripremili smo specijalnu plej-listu "This is Tchaikovsky", na kojoj su pedstvljene neke od njegovih najpopularnijih kompozicija. 'Spotifaj' je naslovnu stranicu plej-liste objavio na bilbordu na Tajms skveru u Njujorku“, navela je kompanija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala