Ukrajinski predsednik izabran za gubitnika godine, njegov prethodnik drugi na listi

© Sputnik / Igorь Maslov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Istraživanje javnog mnjenja u Ukrajini krunisalo je predsednika te zemlje Vladimira Zelenskog za „Gubitka godine“.

Istraživanje, u kojem su anketirani stanovnici 131 ukrajinskog naselja, otkriva koliko je mišljenje o bivšem komičaru podeljeno. Zelenski je u istom istraživanju osvojio 15 odsto glasova za „političara godine“ - više nego bilo koji drugi kandidat.

Finansirano od holandske vlade, a zajednički je sprovela Fondacija demokratskih inicijativa i Kijevski međunarodni institut za sociologiju, istraživanje osvetljava pad popularnosti ukrajinskog predsednika, koji je osvojio 46 odsto glasova za „Političara godine“. 2019. godine.

Obe institucije koje sprovode istraživanje imaju istoriju rada za strane vlade, uključujući Britaniju i SAD, prenosi RT.

Iza Zelenskog kao najveći gubitnik ove godine je bivši predsednik Petro Porošenko sa 13,8 odsto. Među ostalim imenima na spisku su bivši premijer Aleksej Gončaruk (4,4%), ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov (2,8%) i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko (2,7%).

U pogledu „političara godine“, Petro Porošenko je ponovo bio na drugom mestu (9,2%), a na trećem mestu bio je opozicioni političar Viktor Medvedčuk (6,9%).

„U 2020. Ukrajina nema nijednog političara godine. Ukrajinci su dali relativnu većinu aktuelnom predsedniku Zelenskom, ali on je dobio samo 15 odsto glasova “, napominju autori studije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala