Rusija isporučila Karabahu najveću partiju humanitarne pomoći poslate železnicom

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaHumanitarni konvoj iz Rusije
Humanitarni konvoj iz Rusije  - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Nagorno-Karabah stiglo je 35 vagona sa humanitarnom pomoći iz Rusije, to je najveća partija tereta poslata železnicom, soapštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.
„Iz Rusije je stiglo 35 vagona sa humanitarnom pomoći radi dalje distribucije pogođenim područjima Nagorno-Karabaha. To je najveća partija tereta poslata želenicom. Specijalisti kombinovane grupe Ministarstva za vanredne situacije Rusije do danas su istovarili devet železničkih vagona i pet platformi“, navedeno je u saopštenju.

Ističe se da je za dalji transport spremno pet cisterni za gašenje požara, četiri laka automobila Uljanovske fabrike za proizvodnju automobila, deset dizel generatora, 280 kubnih metara drvene građe i oko 35 hiljada potrepština za domaćinstvo. Ukupno je istovareno više od 250 tona.

„Navedenu tehniku i kućne potrepštine isporučiće 25 kamiona ruskog Ministarstva za vanredne situacije u Stepanakert. Oni će kasnije biti distribuirani u primopredajne punktove regiona“, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o formiranju humanitarnog centra za Nagorno-Karabah s ciljem obnavljanja civilne infrastrukture u tom regionu, pružanja pomoći stanovnicima i povratka izbeglica.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala