Telefonski razgovor Putina i Makrona - o Karabahu, Ukrajini i proizvodnji vakcine

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVideo-konferencija predsednika Rusije i Francuske Vladimira Putina i Emanuela Makrona
Video-konferencija predsednika Rusije i Francuske Vladimira Putina i Emanuela Makrona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom o situaciji u Nagorno-Karabahu, Ukrajini, borbi protiv kovid 19, saopštila je pres-služba Kremlja.
„Sadržajno je razmotrena situacija u Nagorono-Karabahu. Predsednik Rusije je naglasio da se situacije u regionu stabilizuje, a deklaracija koju su potpisali predsednici Rusije, Azerbejdžana i premijer Jermenije 9. novembra – u celom realizuje“, navodi se u saopštenju.

Istaknut je uspešan rad ruskih mirovnjaka koji osiguravaju prekid vatre na molbu Jerevana i Bakua, dodaje se u pres-službi.

„Potvrđena je obostrana spremnost za nastavak koordinacije na različitim aspektima rešavanja krize u Nagorno-Karabahu, između ostalog u okviru Minske grupe OEBS-a“, dodaje se u saopštenju.

Predsednici su razmenili mišljenje i o situaciji u Ukrajini.

„Izražena je zainteresovanost za intenziviranje napora radi realizacije ključnih tačaka Minskih sporazuma iz 2015. godine, kao i odluka koje su donete na „normanskom samitu“ 9. decembra 2019. godine u Parizu“, naglašeno je dokumentu.

Dva predsednika su potvrdila nameru da razvijaju kontakte dve zemlje u oblasti proizvodnje vakcina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala