Pritisnite taster 6: Grčko rešenje za Božić i Novu godinu

CC0 / pixabay / Deda Mraz
Deda Mraz - Sputnik Srbija
Pratite nas
U mnogim zemljama zbog pandemije virusa korona na snazi su stroge mere, koje između ostalog podrazumevaju i zabranu okupljanja većeg broja ljudi . Kako se približava vreme novogodišnjih i božićnih praznika mnogi se pitaju da li će te dane moći da provedu u širem krugu porodice i prijatelja, a Grci su jedni od retkih koji neće morati da brinu.

Građani koji odluče da Božić ili novogodišnji ručak provedu sa porodicom ili prijateljima trebalo bi da pošalju poruku sa brojem 6 pre nego što napuste svoj dom, rekao je portparol grčke vlade Stelios Pecas. On je, ipak, upozorio da broj okupljenih na jednom mestu tokom sezone praznika ipak treba svesti na minimum.

Prema pravilima o zaključavanju koje je grčka vlada usvojila početkom novembra, građani su pre napuštanja svojih domova u obavezi da na broj 13033 pošalju poruku, koja se ne naplaćuje, sa brojem koji odgovara jednom od šest odobrenih razloga za napuštanje kuće. Broj 6 označava fizičku aktivnost ili šetnju kućnog ljubimca.

„Tokom praznika bi trebalo da družimo sa ljudima koje i inače viđamo“, rekao je Pecas za ANT1.

Takođe je naglasio da policijski čas od 22 sata ostaje na snazi i tokom praznika, upozoravajući da će svakog ko je izađe posle 22 sata zaustaviti policija.

Jedini izuzetak su oni koji odlaze ili se vraćaju s posla.

Pecas je rekao da će vlasti pojačati provere tokom sezone praznika, prenosi Ekatimerini.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala