Peskov: Navaljni ima maniju gonjenja

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPortparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da, prema njegovom ličnom mišljenju, poslednje izjave opozicionara Alekseja Navaljnog ukazuju na to da se kod njega primećuju znaci manije gonjenja i megalomanije.

„Verovatno ću malo zloupotrebiti i dozvoliti sebi da izrazim lično gledište, koje obično ne iznosim, ​​jer nemam pravo na to. Ovde ću malo zloupotrebiti. Sve u svemu, može se, naravno, reći da je kod pacijenta veoma izražena manija gonjenja. Takođe se mogu jasno ustanoviti određeni znaci megalomanije, jer on sebe čak upoređuje sa Isusom“, rekao je Peskov novinarima.

On je dodao da Kremlj i dalje nema dovoljno podataka da bi se sa uverenošću reklo da je bloger Navaljni bio otrovan.

„Ni Kremlj, niko ne može nedvosmisleno da govori o nekom trovanju. Više puta smo govorili da, nažalost, nismo u mogućnosti da dobijemo informacije potrebne za istragu od kolega u Berlinu, lekara iz klinike ‘Šarite’ i lekara koji rade u laboratorijama u Berlinu, Švedskoj i Francuskoj“, dodao je predstavnik Kremlja.

Peskov je takođe rekao da istraga Navaljnog ne može da diskredituje Federalnu službu bezbednosti Rusije.

„Pročitajte jučerašnju izjavu FSB-a. Upravo su rekli da je to pokušaj diskreditovanja. Ali, naravno, takvi pokušaji ne mogu da diskredituju FSB“, istakao je Peskov.

Peskov je naglasio da ruska strana već dugo „ne može da dobije tražene informacije o tome od Organizacije za zabranu hemijskog oružja. S tim u vezi, ne možemo nedvosmisleno da govorimo o trovanju“, zaključio je Peskov.

Ranije je Centar za odnose s javnošću FSB Rusije saopštio je da je „istraga“ Navaljnog o koracima koji su navodno preduzeti protiv njega predstavlja planiranu provokaciju, pripremljenu uz podršku stranih obaveštajnih službi. Kako navodi FSB, video sa „telefonskim razgovorom“ koji je objavio Navaljni je lažan. Organizovana je provera nakon koje će biti data procena.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala