Opozicija privremeno deblokirala zgradu Vlade u Jerevanu

© Sputnik / Asatur YesayantsDemonstracije u Jerevanu
Demonstracije u Jerevanu  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pristalice jermenske opozicije, koje su danas blokirale ulaz u zgradu Vlade u Jerevanu, zahtevajući ostavku premijera Nikole Pašinjana, privremeno su prekinuli blokadu, izjavio je predstavnik opozicione partije „Dašnakcutjun“ Gegam Manukjan.
„Danas smo privremeno prekinuli „blokadu“ (zgrade Vlade)“, rekao je Manukjan.

On je pozvao državne činovnike da prestanu da podržavaju premijera.

Opozicionar je saopštio da će se miting nastaviti na trgu Republike, naprotiv zgrade Vlade, gde su i podignuti šatori u kojima opozicija namerava da provede noć. 

Kako je saopštio Sputnjiku drugi predstavnik partije „Dašnakcutjun“, Išhan Sagateljan, opozicija namerava da smeni Pašinjana isključivo ustavnim metodama. On je naveo četiri opcije odlaska aktuelnog premijera: Da sam ode, da ga parlament smeni, da se protiv njega pokrene krivični postupak za izdaju zemlje ili da dve trećine članova vlade sazovu sednicu i razmotre ovo pitanje.

Neredi i protesti opozicije u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona. Opozicione snage traže da se na mesto premijera imenuje bivši predsednik Vlade Vazgen Manukjan.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala