Nastavak protesta u Jerevanu: Demonstranti postavili šatore u centru grada /video/

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaMiting pristalica jermenske opozicije u Jerevanu
Miting pristalica jermenske opozicije u Jerevanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Demonstranti koji zahtevaju ostavku jermenskog premijera Nikola Pašinjana i danas su se okupili u Jerevanu, oni su došli do zgrade Ministarstva pravde gde uzvikuju parole, javlja dopisnik Sputnjika.

Ulaz u zgradu ogradili su pripadnici policije. Za sada nema sukoba između demonstranata i pripadnika policije ─ i jedni i drugi su uzdržani.

​Opozicioni kandidat za premijera zemlje Vazgen Manukjan pozvao je vojsku i policiju da se „pridruže narodu“.

„Tako ćete se opravdati, budući da ste od 1990-ih godina bili na frontu, branili otadžbinu. Svaki sat je važan, ne dozvolite da narod ovde stoji nekoliko dana, pređite kod nas i danas ćemo rešiti ovo pitanje“, istakao je lider opozicije tokom akcije.

Jedan od organizatora skupa Išhan Sagateljan izjavio je da će deo demonstranata ostati na Trgu Republike, a deo početi da okružuje zgrade vlade i tužilaštva. On je pozvao prisutne da ne pokušavaju da se probiju unutra i ne podležu provokacijama.

​Nešto kasnije su na trgu ispred zgrade vlade podignuta četiri šatora. U jednom od njih nalaze se predstavnici MUP-a koji razgovaraju sa demonstrantima.

Pripadnici bezbednosnih snaga ne pokušavaju da uklone šatore. Takođe nije došlo ni do sukoba demonstranata i policije, a nema ni provokacija demonstranata.

U međuvremenu, pres-služba jermenske vlade saopštila je za Sputnjik da premijer Nikol Pašinjan radi normalno, bez obzira na proteste i zahteve za njegovom ostavkom.

Neredi i protesti opozicije u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala