Kabul: Lekari poginuli u eksploziji automobila

© Ahmad Wali SarhadiEksplozija kod bolnice u Avganistanu
Eksplozija kod bolnice u Avganistanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pet ljudi je poginulo kada je vozilo naletelo na nagaznu minu u Kabulu, od čega su četvoro nastradalih lekari, saopštila je lokalna policija.

Lekari su radili u Puli Čarhi zatvoru, glavnom kazneno-popravnom domu u Kabulu, a ubijeni su na putu ka poslu. Međutim, još nije poznato da li su bili meta napada, preneo je AP.

Automobil, beli „sedan“, nije imao nikakve oznake koji bi ukazivale da su se unutra vozili medicinski radnici, a vozilo je potpuno uništeno u napadu, dodaje se u izveštaju agencije AP.

Ferdavs Faramarz, portparol kabulske policije rekao je da su dve osobe ranjene u napadu, a identitet pete osobe koja je poginula se još ne zna.

Niko zasad nije preuzeo odgovornost za napad.

Grupa „Islamske države“ je preuzela odgovornost za više napada u Kabulu prethodnih meseci, uključujući i na edukativne institucije, u kojima je stradalo 50 ljudi, a većina od njih su bili studenti.

„Islamska država“ je preuzela odgovornost za raketiranje glavne američke baze u Avganistanu, u kojoj, prema saopštenju NATO, nije bilo žrtava, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala