Još jedan pokušaj da se pronađe novi Brajant ili Džordan

© AFP 2023 / Harry HowKavaj Lenard, Los Anđeles Klipers
Kavaj Lenard, Los Anđeles Klipers - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tajron Lu, trener LA Klipersa, izjavio je kako će prva zvezda ekipe Kavaj Lenard biti stavljen u sličnu poziciju kao Kobi Brajant i Majkl Džordan.

Lenard po igri, ali i po kvalitetu najviše podseća na legende američke košarke, a izjava Lua najviše se odnosila na to da će Klipersi u sezoni 2020/2021 igrati dosta napada kroz „trougao“.

To je tip igre koji je forsirao Fil Džekson, prvo sa Džordanom i Bulsima, a potom i Brajantom i Lejkersima.

Radi se o specifičnom napadu koji ne mogu mnogi timovi da implementiraju jer da bi funkcionisalo potrebno vam je da imate igrače poput Džordana ili Brajanta.

Lenard je nešto najbliže njima, te je Lu za ESPN rekao:

„Uzeli smo dva ili tri seta iz 'trougla' i stavićemo Kavaja u taj prostor, isti onaj u kom su igrali Džordan i Brajant“, rekao je Lu.

“Lenard se ugledao na Džordana i Brajanta i pokušaćemo da ga stavimo u poziciju da uspe kao i oni. Ja sam igrao sa obojicom, igrao sam u 'trouglu' i pokušaću da ih naučim da igraju u njemu“, dodao je.

„Trougao“ je sistem koji polako ne staje iz NBA lige, sve ga manje timova koristi, ali Klipersi bi mogli da budu uspešni sa Lenardom.

Da bi on funkcionisao potrebno je da imate veoma pametnog visokog igrača, kao i dobre šutere oko vas, a Klipersi to imaju u Seržu Ibaki, Ivici Zupcu, Polu Džordžu, Luu Vilijamsu, Luku Kenardu...

Biće zanimljivo videti kako će Klipersi igrati u „trouglu“ jer mnogima to nije uspelo. Poslednji koji su pokušali i nisu uspeli bili su Njujork Niksi sa Karmelom Entonijem.

Neverovatna situacija u NBA ligi – i Bogdan Bogdanović kao glavni akter

U susret novoj sezoni NBA (2): Da li su Jokić i Denver pretnja po šampiona?

Amerikanac srpske krvi ponovo „zavrnuo” Kokoškova

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala