Dodik o ikoni poklonjenoj Lavrovu: Njena vrednost je što je porodična i osveštana

© Foto : RTRSDodik poklonio Lavrovu ikonu u pozlati staru 300 godina
Dodik poklonio Lavrovu ikonu u pozlati staru 300 godina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ikona Svetog Nikole, koju je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poklonio ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu nije ukradena i spada u red porodičnih osveštanih ikona, saopšteno je iz Kabineta Milorada Dodika.

„Salve izmišljotina i neistina usledile su nakon pogrešne početne medijske prezentacije da je reč o ikoni koja je deo kulturne baštine i nacionalno blago, što nigde nije ustanovljeno. To potvrđuje i činjenica da ni sedam dana nakon uručenja poklona nema potvrde da se ikona nalazi na listama nestalih ikona, niti da je ko potražuje, ili da je deo bilo čije kulturne baštine, ali uprkos tome širenje neistina u javnosti se nastavlja“, istakli su iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsedništva BiH, prenosi Srna.

​Iz Kabineta su naglasili da poklonjena ikona ima svoju tržišnu vrednost, ali njena vrednost se pre svega ogleda u tome što je reč o osveštanoj pravoslavnoj ikoni velikog sveca, što je svakom hrišćaninu veoma poznato.

„Nakon što je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uručio poklon šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu, u javnosti su izneseni brojni netačni navodi i lažne optužbe od pojedinih medija, takozvanih eksperata, visokih zvaničnika BiH, pa čak i pojedinaca iz Republike Srpske. Niko i ništa, a najmanje gnusne neistine ne mogu pokvariti bratske odnose dva pravoslavna naroda, kao ni odnose srpskog člana Predsedništva i političkog rukovodstva Rusije“, poručili su iz Kabineta srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala