Štite glavu od akutne infodemije: Ruski MIP obradovao novinare zimskim kapama sa „super-moćima“  

© Sputnik / Aleksej Kudenko / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo inostranih poslova Rusije poklonilo je novinarima pletene bele kape na kojima je prikazana visoka zgrada Ministarstva za „zaštitu od infodemije“.

Pored zimskih kapica, novinari su na poklon dobili i vrećicu sa natpisom „čuvajte glavu“. U pojašnjenju uz poklon je navedeno da su kape napravljene po specijalnom nalogu Ministarstva.

Ruski MIP preporučuje da se kape koriste pri lečenju „akutnih dezinformacija, za eliminisanje posledica medijskih virusa i prevenciju širenja fejk-njuza“. Kape treba primenjivati, odnosno navući na oči i uši, prilikom otkrivanja antiruske propagande u medijima.

Benefiti i nuspojave

Istovremeno, Ministarstvo obećava efikasno „infofarmakološko dejstvo“, jačanje kritičkog mišljenja i provere činjenica, kao i rast antitela na fejkove.

Kao kontraindikacije navedeni su rusofobija i „NATO mozga“. Ministarstvo upozorava da zimske kapice treba primenjivati oprezno. Među neželjenim efektima navedeni su „vrtoglavica od uspeha i indiviualna nepodnošljivost Ministarstva spoljnih poslova“.

Preporučeno je korišćenje novogodišnjeg poklona prilikom gledanja brifinga portparolke Ministarstva inostranih poslova Marije Zaharove. Ruski spoljnopolitički resor je obećao da se na taj način efekat povećava.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala