Rešena misterija čudnog lupanja na groblju u BiH

CC0 / Poksabej / Mrtvački sanduk
Mrtvački sanduk - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Nesvakidašnja situacija desila se prethodnih dana u Visokom, na groblju Stuparići. Imami su čuli lupanje, pa su se svi prisutni zabrinuli i pitali šta se dešava.

Čak su na trenutak pomislili i da je čovek, koji je tu sahranjen, nekim čudom oživeo.

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice u Visokom Midhat efendija Čakalović kaže da je najverovatnije bio u pitanju odron kamenja ili zemlje i da su se nasloni sanduka možda odmakli, jer je sanduk bio nešto širi.

Groblje - Sputnik Srbija
Grob devojke misterija 150 godina: Ko ostavlja cveće ispod kamene ruke /video/

"Ali da, čulo se to. Otkopali su, ali nema dalje ništa. Oni nekakvi dodaci što pričaju, te našli krvave ruke, te čovek oživeo... Nema od toga ništa. Bila je i Hitna pomoć i policija. Nikakva natprirodna stvar se nije desila, niti je čovek oživeo niti se šta dogodilo. Moram i ovako demanti praviti jer narod svašta sada priča. A te priče treba sprečiti. Bio je tu i sin, i imam. Nije bilo svejedno jer su svi čuli lupkanje, ali su oni, plašeći se da nije oživeo, zvali da se otkopa. Ali i njegov sin je rekao da je nemoguće, jer je 48 sati čovek bio već u mrtvačnici, na minusu u komorama. Tako da je bilo gotovo nemoguće. Da je oživeo u mrtvačnici, pa i nekako, ali tu, u takvim uslovima ne", kazao je efendija Čakalović.

I ekipa iz Gradskog groblja je došla na poziv.

"Pitali su se šta da urade. Prva pomisao je da nije neka životinja ili nešto. A, ponavljam, pošto je sanduk širi, moguće je da su daske kao nasloni što se stavljaju, možda su se razmakle i udarale po sanduku. Nema nikakvo drugo objašnjenje. Drveni je sanduk bio. Da je tabut bio ne bi se ništa desilo, jer bi kamenje ili zemlja padalo na telo, pošto znate da je kod tabuta samo donji deo od daske drveta, a odozgo je samo platno, a pošto je čovek je bio kovid smrtni slučaj, iz gradskih grobalja dođe napravljen sanduk", istakao je efendija Čakalović, prenosi "Dnevni avaz".

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala