Putin ispunio želju dečaku: Klizanje sa predsednikom na Crvenom trgu /video/

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na ledu
Predsednik Rusije Vladimir Putin na ledu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin ispunio je želju devetogodišnjem dečak iz Čeljabinska, u okviru akcije „Novogodišnja jelka želja", koji je napisao da bi voleo da poseti i kliza na Crvenom trgu.

​Putin se pojavio u hokejaškom dresu sa brojem 11, u kome obično igra na utakmicama Noćne hokejaške lige. Dečak je takođe bio u hokejaškom dresu i sa štapom, pored njega na ledu bio je njegov otac Andrej Ašepkov. Predsednik se pozdravio sa Dimom i njegovim ocem.

„Dima da li ti se dopada? Da li si već bio u Moskvi?", pitao je Putin. Dečak je odgovorio da je prvi put u prestonici i pričao je o onome šta je video u Moskvi.

Na ledu se pojavio poznati hokejaš Valerij Kamenski.

„Ovo je olimpijski šampion“, predsednik je predstavio sportistu dečaku.

„On će trenirati i tebe i mene, idemo?", pitao je Putin dečaka, nakon čega su započeli zajednički trening.

Dima i njegova porodica posetili su planetarijum, zoološki vrt, Kremlj, park „Patriot“ i mnoge druge lokacije u Moskvi.

Jelka želja

U decembru, tokom sastanka Putina i volontera, predsednika Rusije su zamolili da tradicionalno učestvuje u akciji. Razglednica devetogodišnjeg Dime iz Čeljabinska bila je jedna od dve koje je predsednik izvukao i obećao da će klizati sa dečakom, koji je izrazio želju da poseti Crveni trg i da se tamo kliza.

U 2020. godini dobrotvorni projekat „Maštaj sa mnom“ pokrenuo je treći put novogodišnju akciju „Jelka želja“, koja je osmišljena da pomogne ljudima u teškim situacijama. Prijave za učešće primaju se od 16. novembra do 15. decembra. Od 1. decembra 2020. do 28. februara 2021. godine partneri, učesnici takmičenja „Lideri Rusije“ i drugi brižni ljudi ispunjavaće novogodišnje želje.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala