Putin će prisustvovati potpisivanju memoranduma o saradnji „Gamaleje“ i „Astra Zeneke“

© Foto : RFPI i Centr imeni Gamalei / Uđi u bazu fotografijaVakcine protiv kovida
Vakcine protiv kovida - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladlimir Putin će putem video veze učestvovati u potpisivanju dokumenata o saradnji između Centra „Gamaleja“ i kompanije „Astra Zeneka“ u oblasti borbe protiv kovida, saoopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Uskoro će početi video-konferencija i biće tempirana za poprilično važan događaj memoranduma o namerama između Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju ‘Gamaleja’ i ‘Astra Zeneke’. Radi se o saradnji i namerama u oblasti prevencije virusa korona. U procesu će učestvovati i Ruski fond za direktnr investicije, koji podržava ovaj proces, i naša kompanija ‘R-Farm’. Videćete govor Paskala Sorija – to je generalni, izvršni direktor ‘Astra Zeneke’, govoriće Aleksandar Gincburg iz Centra ‘Gamaleja’. Govoriće i Kiril Dmitrijev iz Ruskog fonda za direktne investivije. I, naravno, obratiće se i predsednik“, precizirao je Peskov.

Kako je Peskov naveo, ovo je izuzetno važan proces uspostavljanja saradnje koji naglašava komplementarnost međunarodnih napora.

„Naravno, ovde govorimo o tome da dva vrhunska proizvođača počinju saradnju kako bi značajno povećali i diverzifikovali moguće vakcine“, zaključio je Peskov.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Vakcina se zasniva na proučenoj i proverenoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.

Ranije je saopšteno da je kompanija „Astra zeneka“ prihvatila ponudu Ruskog fonda za direktna ulaganja i Instituta „Gamaleja“  da upotrebi dve komponente (humane adenovirusne vektore) vakcine „Sputnjik Ve“ u svojim kliničkim ispitivanjima.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala