Provokacija albanskog karatiste – Niš i Medveđu nazvao albanskim gradovima

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaKarate, ilustracija
Karate, ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Enver Idrizi, nekadašnji svetski šampion u karateu, uputio je prokokativnu izjavu u kojoj je naveo da bi finansirao izgradnju spomenika Skenderbegu „u albanskim gradovima Medveđi i Nišu“.

Albanac je za švajcarski list “Le Canton27.ch” rekao da posle Ženeve spomenik Skenderbegu treba da postoji „svuda gde ima Albanaca“.

„Ovde u Ženevi ima 20.000 Albanaca, u Švajcarskoj preko 300.000, ako imamo spomenik u Ženevi zašto ne bismo imali i u albanskim gradovima poput Medveđe i Niša? Ja bih finansirao podizanje spomenika, treba svima skrenuti pažnju na vrline Albanaca, Skenderbeg je oslobodio druge narode na Balkanu“, izjavio je Idrizi.

Albanac rođen u Makedoniji je bio i reprezentativac Hrvatske i osvojio je prvu medalju po sticanju nezavisnosti te države.

„Meni ste dali da branim hrvatsku zastavu, predstavljao sam je na najbolji mogući način. Imamo dosta zajedničkih stvari. Hvala Hrvatskoj, ali ja sam Albanac i ne mogu da kažem da sam Hrvat“, naveo je ranije Idrizi.

Pored toga, on je na društvenim mrežama objavljivao fotografije na kojima veliča pripadnike terorističke takozvane Oslobodilačke vojske Kosova.

View this post on Instagram

A post shared by Enver Idrizi (@enver_idrizi)

► Danac besan zbog Crnogorki: „Muka mi je, ovo je bilo kao pre 20 godina na Balkanu“

► Da li budući šampion sveta dolazi iz Rusije? /video/

► Nurmagomedov je sportska zvezda godine /video/

 

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala