Poslanica Dume: Tema američkih sankcija Rusiji već živi svoj život

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tema američkih sankcija Rusiji već živi svoj život, naredni deo ove priče o „mešanju u izbore“ Rusiju, verovatno, očekuje već u januaru, ukoliko demokrate izgube borbu za preostala mesta u Senatu, smatra članica Odbora za međunarodne poslove Državne dume Jelena Panjina.
„Ne znamo da li je ovo zaista stav Bajdenovog tima (u tekstu vesti samo se navodi anonimni izvor) i da li je uopšte bilo ovih hakerskih napada, ali tema nove ture sankcija već živi svoj život“, rekla je Panjina za Sputnjik.

Prema njenom mišljenju, sasvim je očigledno da iza takvih dezinformacija „stoje snage zainteresovane za dalje zaoštravanje rusko-američkih odnosa i intenziviranje konfrontacije“. Panjina smatra da postoje sve osnove da se očekuju uobičajeni koraci po šablonu „naizmeničnih optužbi za hakerske napade, mešanje u izbore, upotrebu dopinga“ i tako dalje.

„Verovatno nas sledeća priča o ‘mešanju u izbore’ očekuje već u januaru, ako demokrate izgube borbu za preostala mesta u Senatu“, navela je Panjina.

Ranije je agencija Rojters, pozivajući se na informisani izvor, javila da će tim novoizabranog predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena razmotriti mogućnost novih sankcija Rusiji nakon što preuzme dužnost.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala