Luka Jović je na putu da ponovo zaigra na stadionu „Rajko Mitić“

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICLuka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Luka Jović bi u zimskom prelaznom roku konačno mogao da promeni sredinu i da napusti Real Madrid i pređe u Milan, ekipu sa kojom će se njegov bivši klub, Crvena zvezda, sastati u šesnaestini finala Lige Evrope.

Jović ima klupsku sezonu za zaborav, ali je partijama u dresu reprezentacije Srbije demonstrirao da činjenica da je pao u potpuni zapećak u Real Madridu nije uticala na njegov golgeterski instinkt.

Prikazana igra protiv Škotske, Mađarske i Rusije vratila je momka iz sela Batar na fudbasku mapu, a smiraj godine i predstojeća pauza između dve polusezone mogla bi da donese novu promenu u njegovom životu.

Milan je i letos pominjan kao moguća destinacija za srpskog reprezentativca, klub u kom sa uspehom igra njegov nekadašnji saigrač iz Ajntrahta, Ante Rebić, odnosno ekipa koja zaista igra sjajno pod trenerskom komandom Stefana Piolija.

​To se, međutim, nije dogodilo, Luka je ostao u Realu, pokušao da se izbori za mesto pod kišobranom trenera Zinedina Zidana, ali nikako u tome nije uspeo, kako zbog konkurencije, tako i zbog iznova i iznova narušenog zdravstvenog stanja.

Stvari su sada, čini se, ozbiljnije nego ikad, o čemu svedoče i pisanja italijanskih medija.

Tankredi Palmeri, italijanski novinar, preneo je više nego pouzdane informacije da je će Milan u narednom periodu kontaktirati agenta srpskog reprezentativca, Faljija Ramadanija, s namerom da se ostvari dogovor o transferu.

Za sada se to nije dogodilo, ali je sasvim jasno da će Milan morati da se pojača u napadu, s obzirom na to da će Zlatan Ibrahimović propustiti najmanje mesec dana treninga i utakmica zbog nove povrede.

Izbor Jovića bi bilo sasvim logičan, s obzirom na to da Milanezi u timu imaju Rebića, momka sa kojim je srpski fudbaler fenomenalno sarađivao u Ajntrahtu, te ostvario igre koje su mu i donele transfer u slavni Real Madrid.

Ukoliko posao bude završen, Jović bi mogao 18. februara da zaigra na stadionu „Rajko Mitić“, protiv Crvene zvezde, ekipe u kojoj je ponikao i gde je stekao reputaciju koja ga je kasnije odvela u Benfiku, Frankfurt pa Madrid.

► Čekali su Đavole 16 godina, pa doživeli blamažu /video/

► Najskuplji fudbaler na planeti je napunio tek 22 godine

► Tajne majstora slobodnjaka – Pirlu je „sinulo“ u toaletu, a Miha je morao da uništi kapiju /video/

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala