Kremlj: Rusija nema veze sa sajber napadima u SAD

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj i Spasku kulu
Pogled na moskovski Kremlj i Spasku kulu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija nije umešana u sajber napade, o kojima govore u Sjedinjenim Američkim Državama, sve optužbe na tu temu su neosnovane i predstavljaju nastavak slepe rusofobije, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Ova rasprava raste, verovatno u Sjedinjenim Američkim Državama, jer su Sjedinjene Američke Države bile žrtva ovog hakerskog napada. I, naravno, ova rasprava nema nikakve veze sa nama, jer Rusija nije umešana u takve napade i, konkretno, u ovaj. Izjavljujemo ovo zvanično i odlučno. Sve optužbe za umešanost Rusije su apsolutno neosnovane i pre predstavljaju nastavak slepe rusofobije kojoj se pribegava u svim incidentima. Što se tiče nekih američkih akcija, postupci SAD su u poslednje vreme bili nepredvidivi, tako da ne možemo ništa da kažemo“, odgovorio je Peskov na pitanje da li Kremlj očekuje nove sankcije zbog optuživanja Rusije za hakerske napade.

Ranije je američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio da se „sasvim jasno“ može reći o učešću Rusije u sajber napade velikih razmera na sisteme vladinih institucija u Sjedinjenim Američkim Državama. Međutim, kasnije je aktuelni američki predsednik Donald Tramp rekao da iza napada nije Rusija, kako tvrde neki mediji, već bi iza ovog hakerskog napada mogla da stoji Kina i naglasio da su mediji preuveličali razmere sajber napada.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala