Jermenski sveštenik odbio da se rukuje sa Pašinjanom: Neka mu bog sudi /video/

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPremijer Jermenije Nikol Pašinjan
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Jermeniji je sveštenik odbio da se rukuje sa premijerom Nikolom Pašinjanom, koji je došao u crkvu.

Incident se dogodio u crkvi Svetog Grigorija Prosvetitelja u regionu Sjuniksk. U regionu je nemirna situacija, jer je niz susednih naselja prešlo pod kontrolu Azerbejdžana nakon oružanih sukoba u Nagorno-Karabahu.

Na snimku se vidi kako Pašinjan u crkvi prilazi svešteniku i pruža mu ruku, sveštenik ne želi sa njim da se rukuje i premijer odlazi iz crkve.

Jermenski mediji su objavili da je sveštenik Pargev Zejnaljan proterao šefa vlade iz crkve. Eparhija to poriče i tvrdi da Pašinjanu niko nije branio da ostane u crkvi.

Stanovnici jermenskog Sjunika tokom protesta - Sputnik Srbija
Jermenija: Demonstranti pokušali da blokiraju put Pašinjanu /video/

Zejnaljan je izjavio da ne želi da se rukuje sa premijerom iz ličnih razloga. Na pitanje, da li je to povezano sa onim što se dešava u zemlji, odgovorio je potvrdno. Sveštenik je dodao da premijeru nije zabranio ulazak u hram, već mu je savetovao da sačeka Božji sud.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. Dokument potpisan 10. novembra predstavlja četvrti pokušaj postizanja stabilne deeskalacije. Prethodna tri bila su neuspešna.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala