Usmerio reflektore na epsku bitku: Dopisnik Sputnjika iz Podgorice dobitnik nagrade UNS-a

© Sputnik / Nebojša PopovićNebojša Popović
Nebojša Popović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dopisnik Sputnjika iz Podgorice Nebojša Popović dobitnik je specijalnog priznanja Udruženja novinara Srbije (UNS). Dopisnik Sputnjika je, kako je navedeno na sajtu UNS-a, nagrađen za izveštavanje u protekloj godini o litijama u Crnoj Gori.
U predlogu za nagradu piše da Popović „svakodnevno, izložen teškim uslovima i pritiscima od strane javnih i tajnih, vidljivih i zakulisnih moćnika, izveštavao o tim turbulentnim dešavanjima koji će, pokazaće se, potpuno preokrenuti političku istoriju Crne Gore. Dao je ključni dopriinos da javnost potpuno bude obaveštena o jednom istorijskom procesu kroz koji je prošla ta država tokom 2020. godine“. 

Dok su mediji u Srbiji i regionu još oprezno i nedovoljno izveštavali o narodu koji je ustao da zaštiti svetinje od vlasti, Sputnjik je bez kalkulacija upalio sve reflektore na tu epsku bitku.

Svakodnevno, brzo, tačno, profesionalno, kamerom, fotografijom, reportažama, ljudskim pričama, odmereno, a ne huškački, obaveštavali smo javnost o ustanku građana protiv zakona koji je imao za cilj uzurpaciju imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Udruženje novinara Srbije (UNS) dodelilo je novinarske nagrade za 2020. Godinu, a žiri je jednoglasno odlučio da Nagradu za životno delo dodeli novinaru Dragutinu Backu Gregoriću.

Nagrade će biti uručene danas, na Dan ovog udruženja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala