Amerika uvela sankcije Ministarstvu odbrane Rusije

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZastava Rusije na zgradi Ministarstva odbrane u Moskvi
Zastava Rusije na zgradi Ministarstva odbrane u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američko Ministarstvo trgovine objavilo je spisak kompanija Rusije i Kine koje, po mišljenju Vašingtona, sarađuju sa oružanim snagama ove dve države.

Ukupno, na spisku se nalazi 58 kineskih i 45 ruskih kompanija.

Od ruskih tu su i vladini resori - Spoljno-obaveštajna služba i Ministarstvo odbrane. Pored njih na spisku se nalaze, između ostalih, i kompanije: „Rosteh“, „Helikopteri Rusije“, korporacija „MiG“, kompanija „Suhoj“, „Tupoljev“, „Oboronprom“, instituti „Rosatoma“ i „Irkut“.

Kompanije i organizacije koje su se našle na američkom spisku neće moći da kupuju određene američke proizvode i tehnologije.

„Rosteh“ smatra da je uključivanje korporacije u sankcioni spisak američkog Ministarstva trgovine još jedna runda neprijateljskih akcija.

„Već smo zaboravili kako je živeti bez sankcija. Prema tome, ništa novo. Još jedna runda neprijateljskih akcija i dodatni podsticaj da radimo još bolje", navode u kompaniji.

Nešto ranije bilo je najavljeno uvođenje sankcija onima koji su, navodno, umešani u delatnosti „koje su u suprotnosti sa nacionalnim interesima ili interesima SAD u međunarodnoj politici“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala