Tramp: Ne uvodim ratno zakonodavstvo

© AP Photo / Evan VucciDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp demantovao je izveštaje medija da je razmatrao uvođenje ratnog zakonodavstva kojim bi poništio rezultate američkih predsedničkih izbora, nazivajući te navode „namernim lažnim vestima“.

Tramp je žestoko kritikovao svog bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona koji je nedavno opisao kao „zastrašujuće“ navode da je Tramp razmatrao uvođenje ratnog zakonodavstva ne bi li uz pomoć američke vojske „ponovio“ predsedničke izbore. Bolton je rekao da ne sumnja da se Tramp uključio u ove rasprave, nazivajući ih „još jednim danom u Ovalnom kabinetu”.

​Tramp je izjavio da je Bolton bio „jedan od najglupljih ljudi u Vašingtonu“. Predsednik je podsetio na Boltonove tvrdnje da je Bela kuća planirala da u pregovorima sa Severnom Korejom krene sa „libijskim rešenjem“.

​Zvaničnici Bele kuće zabrinuti zbog Trampovih kontakata sa „teoretičarima zavere“

Predsednikove kritike zbog medijskih izveštaja nastale su nakon tvrdnje Aksiosa zasnovane na izveštajima anonimnih zvaničnika da se neki pripadnici Bele kuće plaše da Tramp pokušava da zloupotrebi svoja ovlašćenja i poništi izbore. Prema medijima, taj strah povezan je sa opsežnom Trampovom komunikacijom sa ljudima koje medijski izvori opisuju kao „teoretičare zavere“ koji podržavaju tvrdnje o izbornim prevarama.

Sedište CIA u Virdžiniji - Sputnik Srbija
Istražiteljka iz Trampovog tima: CIA umešana u izbornu prevaru, spremamo biblijska otkrića

Iako ih izvor Aksiosa nije identifikovao, opis jednog uklapa se u narativ koji je progurao drugi bivši Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin koji je nedavno u intervjuu za Njuzmaks predložio da američki predsednik uvede vanredno stanje u šest spornih država i iskoristi vojne trupe za organizovanje novih izbora, dodajući da je normalno uvođenje vanrednog stanja koje mnogo puta uvedeno tokom američke istorije. Flin je izbegao da pomene vojska SAD nikad nije korišćena za poništavanje izbora.

Drugi izveštaj kog je objavio „Njujork tajms“, sugeriše da su i Flin i pro-Trampov advokat Sidni Pauel pozvani na razgovore o tome kako da promene rezultat predsedničkih izbora. Pauelova je više puta kritikovana zbog širenja tvrdnji o prevarama birača i pozivanja na Bibliju kako bi opravdala navodne granične teorije zavere.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala