Pronađeni nestali mladić i devojka

© Foto : Sputnjiku ustupila GSSGorska služba spasavanja u noćnoj akciji.
Gorska služba spasavanja u noćnoj akciji. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Automobil u kom su bili Stefan Rusov i Milica Mirjanić, mladić i devojka koji su nestali u planinama istočne Srbije, pronađen je na visoravni Brezovica.

Mladić i devojka koji su nestali u planinama istočne Srbije, pronađeni su u blizini visoravni Brezovica, potvrđeno je iz Gorske službe spasavanja Srbije.

Oni su otkriveni nedugo nakon što je nađen njihov automobil, na putu, na delu reona Straže, a pronašle su ga ekipe Gorske službe spasavanja, objavile su Novosti.

Dvoje mladih su u dobrom stanju. Kako je nezvanično objavio Blic, mladom paru se zaglavio automobil, pa su prespavali u obližnjoj kolibi.

MUP: Helikopteri, policajci i volonteri ključni za pronalazak dvoje mladih

Nakon celodnevne potrage koju je predvodilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, pripadnici policije, Sektora za vanredne situacije (SVS), helikopterska jedinice MUP-a, Gorske službe spasavanja, lovačkog društva iz Despotovca i brojnih volontera, Milica Mirjanić i Stefan Rusov, čiji je nestanak prijavljen 18.12.2020. godine, pronađeni su nepovređeni u blizini mesta Brezovica.

Povodom nestanka dva lica na teritoriji opštine Despotovac, mesto Lisine, angažovani su pripadnici Sektora za vanredne situacije u sadejstvu sa Direkcijom policije, Gorskom službom spasavanja i šumskim gazdinstvima na pretrazi terena.

U potrazi je učestvovalo ukupno 29 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 11 vozila i psom, kao i 25 pripadnika PU Jagodina, 4 PU Bor, 4 Uprave kriminalističke policije i 2 PU Kragujevac.

Takođe, pripadnik SVS bio je angažovan i na pretrazi terena iz vazduha, zajedno sa pripadnicima Helikopterske jedinice koji su pretražili više lokacija uz tok reke Resave, Kanjon reke Resave, mesta Debeli i Jelovi potok kao i obilazak vrha Benjanice, prenose Novosti.

Milica Mirjanić (20) i Stefan Rusov (27), su u subotu ujutru krenuli u ranim jutarnjim satima u automobilu „pežo 207“ bele boje, beogradskih registarskih oznaka ka izletištu Lisine.

Poslednji signal sa telefona zabeležen je juče oko 15 sati, kod Tupižnice. njihov trag izgubio se u podnožju planine Beljanica kod Despotovca, a nestanak su prijavili roditelji.

U potragu su, pored Gorske službe spasavanja, bili uključeni i policijski helikopteri, meštani, porodica nestalih.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala