Pripreme za protest opozicije u Minsku: Specijalna tehnika ispred Lukašenkove rezidencije /video/

© Sputnik / Viktor TolochkoSpecijalna tehnika pred rezidencijom predsednika Aleksandra Lukašenka
Specijalna tehnika pred rezidencijom predsednika Aleksandra Lukašenka  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Značajan broj policijske specijalne tehnike dovezen je u područje radne rezidencije beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka uoči najavljene opozicione akcije protesta, prenosi dopisnik Sputnjika.

Prema njegovim rečima, ujutro je primećeno značajno policijsko pojačanje u oblasti stele „Minsk – grad heroj“ i radne rezidencije Lukašenka u Aveniji Pobednika.

Istovremeno, prisustvo beloruskih snaga bezbednosti je povećano u mikrorejonima Minska uoči planiranog nedozvoljenog skupa opozicije.

Nedaleko od rezidencije šefa države parkirano je na desetine policijskih automobila, vozila sa bodljikavom žicom, oklopna vozila sa sistemom „Rubež“, kao i minibusevi za prevoz pripadnika policije.

U centru Minska na Oktobarskom trgu i trgu Nezavisnosti situacija je mirna.

U nedelju u beloruskoj prestonici se takođe odvija vožnja u znak podrške aktuelnoj beloruskoj vlasti.

Ranije su opozicioni Telegram-kanali pozvali demonstrante da u nedelju izađu na neodobreni masovni događaj - „Marš narodnog suda“. Poslednjih nedelja protesti se održavaju u „dvorišnom formatu“.

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska. Osim toga, održavaju se i mitinzi pristalica Lukašenka, čija je inauguracija održana 23. septembra. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala